Denna artikel sponsras av författare/förlag

Ledarens växellåda är en handbok för ledare som vill förenkla vardagen

Niklas Eriksson och Pär Skoglund Finquist vill med boken Ledarens växellåda ge ledare fler verktyg att använda. Bild: Liza Simonsson

Ledarens växellåda är en enkel, rolig och tydlig bok för ledare som vill bredda sitt ledarskap. Bakom boken står två erfarna ledarskapskonsulter, Pär Skoglund Finquist och Niklas Eriksson, som vill göra det både lättare och roligare att leda.

En handbok att ha med sig, med praktiska, enkla övningar och baserad på väl utprovade vetenskapliga modeller, det är vad Pär Skoglund Finquist och Niklas Eriksson har skapat med boken Ledarens växellåda. Metaforen med bilkörning är väl vald, likväl som det är avgörande att använda rätt växel beroende på om man kör på en villagata eller på motorvägen, lika viktigt är det att se till att bredda ledarskapet för att göra det både lättare och roligare. Genom nya verktyg i verktygslådan underlättar boken det praktiska arbetet i vardagen.

– Det här är vårt bidrag för att se till att det händer saker i verkstaden, säger Pär.

Han och Niklas upplever att det ofta växlas för lite i ledarskap i vardagen. Kanske finns kunskapen där, men ledaren glömmer eller vet inte hur hen ska anpassa sin ledarstil i olika situationer och kör på samma växel hela tiden. Boken är riktad till både de som är nya som ledare och de som vill utveckla sina ledarkunskaper.

– Även om man är en hög chef, när det inte lirar behöver man gå tillbaka till grunderna. Ibland behöver man leda och ibland coacha, alla växlar är lika mycket värda, säger Pär.

Författarparet har lång erfarenhet från olika ledarroller, främst inom läkemedelsindustrin, och har under åren mött ledarstilar av många olika slag.

– Jag vet hur det är som bäst och som värst. Vi vill skapa lust att leda, säger Pär.

– Vi drivs av att göra det lite enklare i vardagen, säger Niklas.

Vad vill ni att läsaren ska ta med sig efter att ha läst boken?

– Att oftare tänka: Kör jag på rätt växel? Lirar det eller slirar det? Genom att lyssna in och reflektera sedan gå till handling, säger Pär.

Författarna väver i boken in sina egna erfarenheter av olika situationer och organisationer.

– Vi bjuder på mer eller mindre lyckade anekdoter, säger Niklas.

Utanför arbetet handlar det en hel del om ledarskap för både Pär och Niklas, de är båda friidrottstränare. Tillsammans arbetar de på en ny bok, sporrade inte minst av den energi som samarbetet kring Ledarens växellåda skapade.

Ledarens växellåda : börja växla i ditt ledarskap

Ledarens växellåda : börja växla i ditt ledarskap
Serie Ledarens växellåda
Författare
Förlag Vulkan
GenreManagement
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor126
Vikt320 gr
Utgiven2023-03-23
SABQbab
ISBN 9789189735392

Växlar du för lite i ditt ledarskap och kör alltför ofta med samma växel? Saknar du någon växel eller reflekterar du för sällan för att fördjupa och utveckla dina ledarförmågor? Du är inte ensam. Ledarens Växellåda kan hjälpa dig till att sätta dig själv i förarsätet för att utveckla ditt ledarskap till ett mer aktivt, lustfullt och hållbart ledarskap.

Författarna vill med den här boken ge dig nya och fler växlar för att bredda ditt ledarskap. Ledarens Växellåda är en handbok som gör verkstad av teorierna och modellerna och integrerar växlarna i ledar skapets vardag. På vägen får du ta del av författarnas egna mer eller mindre framgångsrika personliga erfarenheter av ledarskap. Du bjuds löpande in till att genom praktiska övningar reflektera över det du läst för att du skall kunna överföra det till din verklighet.

Boken riktar sig till exempel till dig som är ny som chef, är ledare utan att vara chef eller har en ny chef som rapporterar till dig. Den riktar sig också till dig som gått en massa kurser i ledarskap och ändå växlar för lite mellan dessa förmågor i ditt ledarskap. Ledarens Växellåda ger dig verktyg och insikter som kommer göra ditt ledar-skap roligare och enklare att skapa bättre resultat, både för dig själv och din verksamhet.'

Niklas Eriksson är född i Stockholm och är mångårig ledarskapskonsult och coach med bred erfarenhet av ledarskap på olika nivåer. Han har arbetat i flera ledningsgrupper, framför allt inom läkemedelsindustrin, både i Sverige och internationellt. Niklas tror på ett autentiskt och empatiskt ledarskap med en utgångspunkt i devisen att arbeta med “Ett kallt huvud, varmt hjärta och rena händer”.

Pär Skoglund Finquist är född i Borås och är ledarskapskonsult, coach och facilitator. Han har lång erfarenhet från läkemedelsindustrin och har de senaste 10 åren arbetat med chefs- och ledarskapsutveckling. Pär tror på ett kreativt medvetet ledarskap där vi coachar mer än vi stryker medhårs, ärligt utmanar i stället för att kritisera och där organisationens resultat går före ledarens egen ambition och framgång.

Niklas och Pär ser båda att vi människor behöver ett annat ”piller”, ett av de största av våra mänsk-liga behov, personlig utveckling. De vill verka för ett mer personligt och aktivt ledarskap. Genom att anpassa och växla ledarstil oftare efter situ-ation och individ kan vi göra det både lättare och roligare att leda och samtidigt åstadkomma bättre resultat för verksamheten. När Niklas och Pär inte skriver böcker om ledarskap är de friidrottstränare och coachar ungdomar och juniorer.

Börja växla med Ledarens Växellåda är deras första bok.

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se