Malin Rylander debuterar med den första delen i en spännande trilogi

Malin Rylander

Moraliska dilemman har ofta sina självklara svar på pappret, men i det verkliga livet är det kanske inte alltid lika givet. I min debutroman ”Hjärtslagaren” har jag försökt beröra just den frågan, där jag tar avstamp i en misstanke om kvinnomisshandel. Ingen vetskap, bara en misstanke – hur agerar man då? Och vad kan det agerandet leda till?

Jag heter Malin Rylander, är 33 år och fick tiden till den här boken i present av min man precis efter att vi gift oss. Ett år av skrivande, satsa på drömmen – det är det finaste jag någonsin fått.  

Jag har försökt att skriva en berättelse om en situation som vem som helst kan försättas i. Min huvudkaraktär har också fått ett antal svårigheter mot sig redan från början. Hon kommer till en priviligierad miljö – till sina morföräldrar och deras vänner, där begreppet ”stoppa huvudet i sanden” sedan många år dominerat i frågan om misshandeln. Hon är dessutom ung, de är äldre. Hon är ny i bekantskapen, de är sammansvetsade par. 

Det här är den första i en serie om tre böcker. Huvudtemat om misshandeln får sitt avslut och sin upplösning i den här berättelsen, men frågan om familjerelationerna och familjehemligheterna ligger som en inbjudan till att fortsätta läsa den andra boken, som jag nu har påbörjat. 

Och den här gången är det min tur att ge den tiden i present till mig själv. För nu vet jag att jag kan! 

Hjärtslagaren

Hjärtslagaren

När Siri Meyers mamma dör i en trafikolycka är Siri bara tjugo år. Trots en framgångsrik karriär i Stockholm blir sorgen och minnena till slut för tunga för att vara kvar. I stället söker Siri sina rötter i Strandboberg, sin mammas barndomsstad. Väl på plats visar det sig att ingenting av det hennes mamma berättat om sin egen uppväxt och historia verkar stämma. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.