Denna artikel sponsras av författare/förlag

Jenny Aktander Navab är aktuell med andra delen i internationell spänningstrilogi

Författaren Jenny Aktander Navab är aktuell med andra delen i spänningstrilogin i den internationella toppolitikens centrum. Bild: Pressbild

Jenny Aktander Navabs debutroman ska bli film med Ola Rapace i huvudrollen. Nu kommer andra delen i spänningstrilogin med internationell spelplan, Riket, makten och härligheten.

Den första delen i trilogin om den före detta elitsoldaten Daniel Granat, toppolitikern Massimo Latanza och polisen Caroline Svedin Gyllensvärd, Den svenske legionären, har hyllats av läsare och ska filmatiseras.

– Det var fem produktionsbolag som hörde av sig, det är fantastiskt roligt, säger Jenny Aktander Navab.

Nu är hon aktuell med den andra fristående delen i trilogin, Riket, makten och härligheten som även den ska bli film. I den här boken är det Massimo Latanza som är i fokus. Han har nyss utnämnts till justitieminister i Italien och för att fira det är Daniel och Caroline i Rom. När en bomb exploderar i Vatikanstaten och en internationell feministisk grupp tar på sig ansvaret får Caroline i uppdrag av Interpol att leda det polisiära arbetet.

Riket, makten och härligheten

Riket, makten och härligheten

  • Förlag: Lava förlag
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2023-04-27
  • ISBN: 9789189778139

Insikterna i den internationella politiska arenan kommer från många års erfarenhet av arbete inom politiken, men att skildra politiska skeenden på en begriplig nivå kan vara svårt när det handlar om politikens mindre handfasta områden. Men så mycket som möjligt ska vara realistiska scenarion och Jenny Aktander Navab gör mycket research.

– Jag har grundstoryn klar, sedan kollar jag så att det fungerar. Hur ser jurisdiktionen i Vatikanstaten ut, har det här avtalet ratificerats i landet jag skriver om? Mycket hittar jag på officiella sidor men jag känner även många i politiken och frågar runt.

Jenny Aktander Navab var tidigare delägare i en lobbyfirma, men tog en paus för att skriva manus, en sak hon upptäckte att hon ville göra när hon skrev en bucket list. Med två utgivna böcker är det den tredje delen i serien som hon funderar på.

– Jag har alltid skrivit mycket – motionssvar, utredningar, interpellationer. Men jag ville skriva något och skriva under med mitt namn och jag drömde om att ge ut en bok.

I böckerna tar hon upp såväl toppolitik som samhällsproblem.

– Jag vill lyfta frågorna på ett nytt sätt. Det kan handla om miljö eller feminism och jag vill få läsarna att fundera ett varv till.

Om författaren:

Jenny Aktander Navab har en gedigen politisk bakgrund och använder den för att skriva så verklighetsnära som möjligt om vad som egentligen pågår i maktens korridorer. Hon debuterade 2021 med Den svenske legionären som hon också sålt filmrättigheterna till. Regissör är Erik Leijonborg som bland annat gjort filmerna om Maria Wern och Hamilton-serien och huvudrollen kommer att spelas av Ola Rapace.

Riket, makten och härligheten

Riket, makten och härligheten
Serie Granat & Latanza (2)
Författare
Förlag Lava förlag
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor332
Vikt0
Utgiven2023-04-27
SABHc.01
ISBN 9789189778139

RIKET, MAKTEN OCH HÄRLIGHETEN är den andra fristående delen i trilogin om Daniel Granat och Massimo Latanza före detta legosoldater i främlingslegionen och Caroline Svedin Gyllensvärd svensk polis på Interpol.

Massimo är nyutnämnd justitieminister i Italien och för att fira det är Caroline och Daniel i Rom. Men allt avbryts då en bomb exploderar inne i Vatikanstaten och dödar ett tiotal personer. En internationell grupp radikala feminister tar på sig ansvaret och kräver politisk förändring.

Caroline utses av Interpol att leda det polisiära arbetet. Tillsammans med Massimo sätter hon upp en ledningsgrupp där också Daniel ingår.

Jakten på förövarna visar sig vara besvärlig. Power to All Women får alltfler anhängare samtidigt som de ansvariga är som bortblåsta. I takt med att nya bomber briserar runt om i Europa skärps också kraven. Frustrationen växer. Det är kaos i Europa. Ännu fler attentat väntas och ett nytt hot mot EU:s gemensamma försvarsprojekt tornar upp sig.

Carolines karriär står på spel, men även på det privata planet har det blivit komplicerat. Attraktionen mellan henne och Massimo är omöjlig att bortse från. Ändå måste hon fokusera på att hitta de skyldiga innan det är för sent. 

RIKET, MAKTEN OCH HÄRLIGHETEN är precis som Den svenske legionären en gastkramande thriller.

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se