Lena Rhodin Larsson debuterar tillsammans med sina två döttrar med boken Cirkusungen

Liv Lindman, Åse Larsson, Lena Rhodin Larsson

Att växa upp som barn till Brazil Jack var inte alltid så lätt. Min pappa hade en uppväxt som både kan uppfattas som spännande och äventyrlig, men också sorglig.

När Xavier i en ålder av 94 år somnade in, lämnade han efter sig sina memoarer. Många av hans historier har både jag och mina döttrar, Åse Larsson och Liv Lindman, lyssnat till under åren, men här framkom även baksidan av att växa upp i en cirkusfamilj.

Arbetet med Cirkusungen har varit ett familjeprojekt där vi tillsammans arbetat med att skriva. Xaviers memoarer har varit en skattkista. Vi har inte bara djupdykt i cirkushistoria utan även i norsk sjöfartshistoria. Det har varit många skratt men även tårar.

Att jag tillsammans med mina döttrar har slutfört Xaviers verk och fått hans bok utgiven känns fantastiskt stort.  Att boken ges ut den 17 maj är en hyllning till Gjövik och alla de personer som betytt mycket för vår familj.

Cirkusungen

Cirkusungen

Tidigt en morgon smög sig Xavier ut genom dörren. Fast beslutsam om att aldrig mer återvända hem. Hans far, den kända cirkusdirektören Brazil Jack, hade då redan övergivit sin familj. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.