Christoffer Pencak debuterar med en fickhandbok för naturbörjare 

Christoffer Pencak.

Mitt läkeväxtintresse började i början på 90-talet när jag gick i gymnasiet. På en rast läste jag en skoltidning där det hade skrivits kortfattat om olika läkeväxter som skulle förbättra skolstudierna, som att få bättre syn, minne, vakenhet och att prestera bättre i idrott. Jag hade visserligen redan ett intresse för hur människokroppen fungerade, läste Läkar-FASS som godnattsaga och ville bli farmaceut, men fascinationen för just läkande växter väcktes där och då.

Därefter ville jag lära mig så mycket som möjligt om växter som man kunde äta eller använda som medicin, gick på föredrag, kurser, hängde på universitetsbibliotek och gjorde botaniska exkursioner på egen hand och med botanister. Arbetade i kinesisk örtbutik och hälsokostbutik. Hade växtguidningar.

Genom åren har jag fått privilegiet att träffa många människor med växterfarenheter, men ju mer jag har lärt mig, desto mer har jag insett att växtkunskap är ett område som bara blir större och större.

Fickhandbok för naturbörjare

Fickhandbok för naturbörjare

Fickhandbok för naturbörjare är något så enkelt som titeln säger – en handbok för dig som är nybörjare i naturlivet. Du får lära dig om vilka regler som gäller i olika områden, hur du gör upp och hanterar eld, samt vilka växter och svampar du enkelt kan slänga i stekpannan – men också vilka du bör undvika. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.