Beatrice Samuelsson debuterar med en varm roman om härliga människor i en liten ort

Beatrice Samuelsson. Foto Anna-Lena Ahlström.

Så länge jag kan minnas har jag älskat att få skapa och fantisera, och så länge jag kunnat skriva att uttrycka mig i skrift. Mamma tyckte att jag skulle bli journalist, men jag trodde inte att jag skulle ha tillräckligt vassa armbågar, så jag blev förskollärare.        

I fyrtioårsåldern fick jag syn på en barnbokstävling som jag inbillade mig att jag kunde vinna. Det var som om det äntligen gick upp för mig att det var skriva jag ville göra. Nu vann jag inget pris, men jag hittade en illustratör och fick en vän för livet. 

Sedan dök det upp en ny tävling. 

I jakten på uppslag gick jag ut på promenad, blev stående utanför ett äldreboende. 

Tänk om det fanns en gammal bagare därinne, som hade råkat ut för något dramatiskt i sin ungdom. Det var som om han klev ut till mig på trottoaren och berättade vad han varit med om. 

Doften av kardemumma. 

Det var ingen barnbok – men det dröjde innan jag vågade lita på att jag skulle kunna skriva en vuxenroman. 

Det kunde jag. 

Doften av kardemumma

Doften av kardemumma

Camilla har alltid tyckt om berättelsen om hur hon som nyfödd hittades i en Beirutväska på tågperrongen. Men vid sin adoptivmors dödsbädd får hon veta att det låg något mer i väskan: ett foto av två tonårstjejer sittande på en stenmur framför en kyrka. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.