Denna artikel sponsras av författare/förlag

Rolf Ingeson skriver för de som anar att det finns en högre makt

Rolf Ingeson är aktuell med ny bok. Bild: Privat

Rolf Ingeson skriver om våra liv ur ett kosmiskt perspektiv och i ett matematiskt universum. Bäste Max, bra! men du är tvåa på bollen är boken för den som tycker att det är trist att allt skall vara slut, bara för att man råkar dö.

Boken Bäste Max, bra! men du är tvåa på bollen är författaren Rolf Ingesons inlägg i diskussionerna om den yttersta verkligheten, en hisnande berättelse om livets ursprung och mening, vad som händer i dödsögonblicket och därefter.

– Den är en tänkt dialog mellan mig som verklig Rolf, och en fiktiv Max, och en del andra fiktiva personer, bland andra några av världens främsta vetenskapsmän genom tiderna. Den fiktive Max hämtar sina idéer och hypoteser från den verklige Max Tegmarks bok Vårt matematiska universum, mitt sökande efter den yttersta verkligheten. Max Tegmark, som är professor vid MIT Massachusetts Institute of Technology, och med epitetet Världens smartaste svensk.

Bäste Max, bra! : men du är tvåa på bollen

Bäste Max, bra! : men du är tvåa på bollen

  • Förlag: Vulkan
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2022-12-07
  • ISBN: 9789189480957

Hur fick du idén till boken?

En människa lever i cirka 29 000 dagar. Jag har med råge passerat den gränsen, och tanken på, som Max Tegmark skriver, ”den yttersta verkligheten”, blir mer och mer påträngande. Jag fick idén till boken när jag hittade uppseendeväckande likheter mellan Max hypoteser och min egen tro, som har sin grund i det som Isaac Newton kallar för ”Guds kodbok”, det vill säga Bibeln. Frågan blir då, när liemannen hörbart drar brynstenen över klingan, innan strå och ax skall falla, vilken färg har då strået, omoget grönt eller moget gult? Håller hypoteserna och det man trott på, när man är klar för kylfacket, tillsammans med andra i facken bredvid, som kanske haft samma funderingar?

– Boken riktar sig bland annat till de som bär på en längtan efter svaren på de största frågorna och anar att det kanske, trots allt, finns en högre makt, en Gud som varit no, no under livstiden. I bästa fall fick han epitetet ”han däruppe” av nervösa typer, som så gärna ville tro, men på grund av omgivningens tryck, aldrig vågade erkänna det.

Boken Bäste Max, bra! men du är tvåa på bollen är inte Rolf Ingesons första bok. Han har skrivit en hel del tidigare.

– Allt är relativt. Mycket har jag skrivit när det gäller komplicerade förslag på förändringar i olika kommersiella sammanhang, jag har några outgivna manus liggande i byrålådan, något manus som jag hoppas få tid att skriva färdigt, som beskriver tiden fram till Harmageddon. En tidigare utgiven bok Det du aldrig fick höra i kyrkan, som en präst som hade inflytande över bibliotekens urval, ville förbjuda, med motiveringen ”måste han komma dragande med det där gamla helvetet”. Prästen är död, men boken har överlevt så här långt.

Du är släkt med uppfinnaren John Ericsson?

– En sak som jag själv upplever som märklig, är hur släktskap och egenskaper tränger sig ner genom generationerna, som svampmycel. Jag är på fädernesidan släkt med John Ericsson, uppfinnare av bland annat propellern. Efter att ha kommit långt med min uppfinning, så fick jag av en händelse boken John Ericsson och hans uppfinningar. Till min stora förvåning såg jag att hans 21 uppfinning gick ut på att tillverka salt. John tillverkade salt, jag avsaltar. Två sidor av samma mynt. Känner en viss stolthet och tillfredställelse att fått utveckla och gå vidare i Johns anda.

Om författaren:

Rolf Ingeson bor i Eskilstuna med sin hustru Brithy, efter att i många år ha arbetat utomlands. Han äger och är ordförande i teknikbolaget Millennium Technology of Sweden AB, med sin världsunika uppfinning som renar havsvatten från salt och bakterier och som fick patent i 40 länder. År 2011 fick han ta emot SKAPA-stiftelsens diplom till Alfred Nobels minne och 2013 utsågs han till årets innovatör i Sörmland.

Bäste Max, bra! : men du är tvåa på bollen

Bäste Max, bra! : men du är tvåa på bollen
Författare
Förlag Vulkan
GenreFilosofi och idéhistoria
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor208
Vikt454 gr
Utgiven2022-12-07
SABDd
ISBN 9789189480957

VÅRA LIV UR ETT KOSMISKT PERSPEKTIV OCH I ETT MATEMATISKT UNIVERSUM.

Boken för den som tycker att det är trist att allt skall vara slut, bara för att man råkar dö.

Planeten Tellus har sannolikt genomlevt flera eoner, tidsåldrar, som slutat med katastrof.

Rolf Ingeson, uppfinnare av den världsunika maskinen som renar havsvatten från salt, bakterier och andra skadliga ämnen, med patent i över 40 länder, mottagare av SKAPA stiftelsens diplom till Alfred Nobels minne år 2011 och 2013 Årets innovatör i Sörmland.

Rolf Ingeson anser att det finns goda skäl att ansluta sig till de som från vetenskapligt håll, och de inom ungdomsgenerationen, som högljutt varnar för den utveckling som inte verkar gå att stoppa. Han anser att vår generation kommer att vara den sista, eftersom tondövheten hos politiken och vetenskapen är total, och förmågan att stoppa de destruktiva krafterna inte räcker till.

En av anledningarna är att man famlar efter svaren på människans uråldriga frågor varifrån, varthän och varför? Svaren menar Rolf kommer den dag när ”en förklarad gud, befriad från all religiositet träder fram” som Einstein uttrycker det.

Boken vill vara ett inlägg i diskussionerna om ”den yttersta verkligheten” och att det är varje människas förmån att få delta i den diskussionen och ta en egen ställning till vilken framtid man vill uppleva i det riktigt långa, eviga, perspektivet.

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se