Delphine Solange Thörnblad debuterar med Dikt an mitt oskrivna liv

Delphine Solange Thörnblad. Foto: Lars Mogensen.

Delphine Solange Thörnblad heter jag. Fick en stroke 2011 och är allt jag någonsin ha varit, fast på ett nytt förfrämligat sätt: en franskfödd  ljusblålila själ, filolog i romanska språk och språkvetare, autodidakt silversmed och konstnär, Reikimästare & lärare, Aura Soma-terapeut, medium, blom-o trädtokig trädgårdsmästare, grundskolelärare i Franska, Bild och estetiska uttrycksformer, enveten stickerska och tossig klädskapare. Gick dessutom en utbildning i andlig ekologi 1997 och i Feng shui för Jordläkning 2007. Har även magisterexamen i litterär gestaltning från Lunds universitet 2021.

I stunden, är skrivandet mitt universums svarta hål kring vilket allt i livet roterar. Detta skrivande som får ”det oskrivna att växa”(Inger Christensen), öppningen mot det ännu okända som då skapas är det jag utforskar i Dikt an mitt oskrivna liv, min första diktsamling eftersom skrivhungern vaknade ett halvår efter den kardiovaskulära olyckan.

Dikt an mitt oskrivna liv

Dikt an mitt oskrivna liv

Och till slut, förblev ingenting som vi trodde men blev som det skulle vara. Vi fick lämna paradiset, den inhägnade trädgården som skapats genom våra eldiga hjärtan och villiga händer. Anförtrodde höga ekar, bäck- o fågelkvitter, botaniska skönheter och pilska paddor till tre generationer kvinnor att förvalta. Strax kommer de fem magnoliorna att brista i blom. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.