Andelen icke-läsare och icke-lyssnare ökar

Äldres läsning. Det är mycket fokus på ungas läsning. Men enligt en undersökningen som Novus gjort för Kulturnytt så minskar läsning (och lyssning på ljudböcker) hos äldre. I åldrarna 65-79 år har andelen som säger att de aldrig läser böcker eller lyssnar på ljudböcker ökat från 17 procent till 26 procent. Som vanligt är det även en övervikt bland män som inte läser böcker. Men det positiva är ju ändå att tre av fyra faktiskt läser och lyssnar!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.