Birger Öhman debuterar med en bok om livskvalité och hälsosamt åldrande

Birger Öhman. Foto: Dan Sjunnesson

Jag hade inte en tanke på att bli författare. Sent i livet går det upp för mig att vi själva i mycket högre grad än jag anade kan bestämma över vår hälsa och vårt åldrande. Jag trodde, med god utbildning och DN till morgonkaffet i fyrtio år, att jag var välinformerad om våra livsvillkor. Men så var det inte.

Vid 57 års ålder sadlade jag bokstavligen talat om från stillasittande på kontor till att göra min hobby som ryttare till mitt yrke som egenföretagare och ridskolechef. Daglig ridning och arbetet på gården höll mig i toppform i över 20 år. Men sedan, mindre än två år efter pensioneringen, vid 78 års ålder, började jag känna mig gammal och orkeslös.

Tack vare ganska omfattande studier och en sundare livsstil kunde jag vända utvecklingen och är nu vid fyllda 85 åter i fin form. 

Det handlar om att vi måste röra på oss, gärna i form av planerad träning, äta sunt samt gärna sova 8 timmar per natt. Detta är faktorer som är helt avgörande för vår hälsa och vår livskvalité när vi blir äldre. Vi kan i hög grad själva bestämma om vi vill dö som sjuka 80-årigar eller som relativt friska 90-åringar.

Det här måste hela världen få veta – därför skrev jag boken. Läs och följ med mig på en resa mot ett friskare, längre och rikare liv.

Bli yngre med tiden : för er som vill få ett längre, friskare och rikare liv

Bli yngre med tiden : för er som vill få ett längre, friskare och rikare liv

Så kan Du bli yngre med tiden

Motion-träning, hälsosam kost och god sömn är tillsammans en mirakelmedicinför vår hälsa, långt bättre än vi anar. Vi behöver alla tre för att må riktigt bra.Boken som bygger på vetenskapliga fakta och egen erfarenhet redovisar många av de senaste rönen som ledande forskare kommit fram till och som nu kommeross till godo. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL