Gunilla Vigert debuterar med en stark berättelse om en döv kvinna

Gunilla Vigert.

Jag heter Gunilla Vigert och debuterar som indieförfattare med De ville mig väl, min första skönlitterära bok på Storify Publishing. Romanen handlar om en döv flicka som växer upp under 60- och 70-talet när teckenspråk ansågs förstöra möjligheterna att utveckla ett talat språk. Jag har skrivit romanen i näras samarbete med min döva vän Åsa Gustavsson. Jag är själv hörande men teckenspråk är mitt andraspråk. Ett språk jag kommunicerat med både i mitt arbete och med mina döva vänner i över fyrtio år. Ett språk som öppnat dörren till en ny dimension. Jag har arbetat i den teckenspråkiga världen den största delen av mitt yrkesliv i många olika roller, som dövlärare, teckenspråkstolk, skolledare, lärarutbildare, utvecklingsstrateg, översättare och läromedelsproducent. Jag har under min yrkesverksamma tid givit ut en lång rad tvåspråkiga läromedel samt skrivit manus till tolv språkutvecklande barnprogram för döva barn för Utbildningsradion. 

I många år har jag haft skrivande som hobby och njutit av att få skapa texter tillsammans med andra på otaliga skrivarkurser och i andra liknande sammanhang. Genom att ingå i Kreationslotsens skrivarfamilj insåg jag till sist att det faktiskt är möjligt att ge ut något av det jag skriver. Med skräckblandad förtjusning släpper jag nu iväg texter, i tre olika genrer, att leva sina egna liv utan min inblandning. Jag hoppas att de ska mötas av välvilliga nyfikna läsare och att de ska väcka känslor och nya tankar hos sina mottagare.

Jag har alltid brunnit för det jag arbetat med och inte haft så mycket tid över för annat. Nu ska jag sluta yrkesarbeta och få tid att skriva av lust och passion, utan krav på att prestera. Utöver De ville mig väl debuterar jag 2022 med en barnbok, Fladdermuspojken, på Idus förlag samt med en novell som kommer att ingå i en novellantologi, även den kommer att ges ut av Sorify Publishing i höst.

De ville mig väl

De ville mig väl

Gunilla Vigert debuterar skönlitterärt med De ville mig väl som är en stark berättelse om Stina, en döv kvinna som gör upp med relationen till sin mamma och sin barndom som hon blir berövad på då hon inte får lära sig teckenspråk. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL