Med tjänsten Min bokcirkel ska författare och läsare mötas

Magnus Carling och Lena Malm har startat tjänsten Min bokcirkel som ska hjälpa bokcirklar att hitta intressanta böcker och diskussionsunderlag. Bild: Ann-Sofie Carling/Sofie Malm

Författarna Magnus Carling och Lena Malm har startat Min Bokcirkel, en tjänst som vill hjälpa bokcirklar att välja böcker, men även ge kontakt med författaren som ger vägledning om vilka frågor och tankar läsarna kan diskutera.

På sajten Minbokcirkel.com presenteras medverkande författare, deras böcker och de ämnen som tas upp i dem. När bokcirkeln valt bok förmedlas kontakt med författaren som säljer böcker direkt till bokcirklarna till ett förmånligt pris. Tanken är att utbudet ska vara brett.

– Så brett som möjligt. Kända och okända, vi vill hitta guldkornen. Det ska också vara lätt att hitta information om böckerna, säger Magnus Carling.

När bokcirkeln köper böckerna via sajten skickar författaren med ett personligt brev som rör just den specifika boken och dess bakgrund.

– Det är inga standardbrev utan ger bokcirkeln bra diskussionsunderlag för varje bok, det blir en extra dimension.

I skrivande stund är tolv författare knutna till Min Bokcirkel, förutom Magnus Carling och Lena Malm till exempel Peter Gissy, Maria Richardsson och Ida Fryklund. Fler har anmält sitt intresse och ansökningarna gås noggrant igenom. Det sker en urvalsprocess eftersom deltagarna ska erbjuda ett värde för läsarna och ska finnas inom olika genrer.

För bokcirklarna kostar det inget att använda tjänsten, förutom kostnaden för böckerna förstås. Att delta som författare kostar 1200 kronor per år.

– Det är ett självkostnadspris för att kunna driva plattformen. Vi vill vara folkbildande och brinner för kulturen i stort, säger Magnus Carling.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.