Johan Albertsson debuterar med en bok om att alla familjer kan se olika ut

Johan Albertsson. Fotograf: Felicia Gustafsson (fotografguldstunder)

Här har ni en författare som debuterat med sin barnbok Min familj sitter inte i träd när jag precis fyllt 39 år. Den skrev jag, min sambo illustrerade de vackra bilderna till boken. Boken handlar om en kille som börjat förskoleklass och ska göra ett släktträd. Väl i uppgiften så inser han att han har så mycket mer än bara familj genom blodsband. Boken är direkt hämtad från vårat eget liv som bonusfamilj. Vi lever tillsammans med 5 barn, inga gemensamma menvi ser oss som en stor, kärleksfull familj. Att leva med många barn innebär väldigt mycket aktiviteter såsom fotboll, gymnastik, ridning, handboll etc. Om tid finns över går jag gärna en stund till gymmet och lyssnar på någon politisk podd. Vid sidan av familj och bokskrivande så arbetar jag på en liten byskola. Där är jag klasslärare för en årskurs 2, ett arbete jag trivs strålande med. Har fler spännande projekt i gång så förhoppningsvis kommer det fler böcker.

Min familj sitter inte i träd

Min familj sitter inte i träd

Ruben har börjat förskoleklass och känner sig stor. Han har fått en läxa. Alla i klassen ska rita varsitt släktträd för att visa hur deras familjer ser ut. Men när fröken ritar sitt släktträd på tavlan blir Ruben förvirrad. Hon har en mamma, pappa och en bror. Är frökens släktträd slut där? Ruben har ju både en pappa, en bonuspappa, en mamma och bonusmamma. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.