Sam Neill vårdas för blodcancer – avslöjar han i sina memoarer

Skådespelaren Sam Neill 2017. Foto: Domenico Stinellis/AP/TT.

Den nyzeeländske skådespelaren Sam Neill, 75 år, vårdas för blodcancer. Det avslöjar han i sin memoar Did I Ever Tell You This? som släpps nästa vecka.

Sam Neill säger att han påbörjade behandling för non-Hodgkins lymfom i mars i fjol.

I det inledande kapitlet – skrivet medan han genomgick cellbehandling – skriver Neill: ”Saken är den att jag är risig. Möjligen döende. Jag kan behöva påskynda det här.”

I en intervju med The Guardian säger han att han kommer fortsätta med cellbehandlingar under resten av sitt liv.

– Jag kan inte låtsas som att det senaste året inte har haft sina mörka stunder, säger han till tidningen samtidigt som han framhåller att det har gjort honom oerhört tacksam för livet.

– Jag är bara glad för att vara vid liv.

Just nu förbereder han sig för en roll i en filmatisering av Liane Moriartys roman Äpplet faller inte som spelas in i Australien.

Sam Neill är internationellt mest känd för Oscarsvinnaren ”Pianot” och Jurassic Park-filmerna. En svensk publik känner också igenom honom från nyårsdagsklassikern ”Ivanhoe” från 1982.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.