Petra Mårtensson debuterar med barnboken Hemligheten

Petra Mårtensson

Jag minns när jag var liten och tillbringade somrarna och vintrarna med tjocka släkten i vår skånelänga på Österlen, ofta gjorde vi saker tillsammans barn och vuxna såsom att åka längdskidor när permafrosten lagt sig i de snö och istappsklädda trollskogarna. Andra gånger plockade vi mumsiga blåbär, gula kantareller eller lekte med kottar när höstens palett målat den vackra skogen. Det fanns också tillfällen när någon vuxen samlade oss barn och bjöd på varm choklad och läste högt ur böcker av Astrid Lindgren, Selma Lagerlöf eller berättade någon historia. Ibland bäddade vår älskade mormor ner oss i sängarna och läste godnattsagor med HC Andersen vilket gav mig en känsla av skräckblandad förtjusning. Det var nog här mitt intresse för storytelling väcktes för jag har alltid känt beundran för personer med fängslande berättelser.

På senare år har jag själv fått frågan om att skriva en självbiografi. Jag har levt ett spännande liv med resor runt halva jordklotet, jobbat utomlands och träffat många intressanta  människor som har väckt mitt intresse men någon självbiografi har det inte blivit än. Däremot så debuterar jag med barnboken Hemligheten den 16 december.

Många stunder med högläsning, biblioteksbesök och temarbete kring fantastiska böcker har det blivit i mitt tidigare jobb som förskollärare. Att få se barnens stjärnögon tindra var det bästa som fanns. Att barn får lyssna på ett varierat utbud av litteratur är betydelsefullt. Ett relativt outforskat område upptäckte jag var böcker för barn som upplever en separation mellan föräldrarna berättat ur ett barnsperspektiv, vilket kan bidra till hög igenkänningsfaktor hos barn. Ett annat område som det inte skrivits och pratats så mycket om var det moderna föräldraskapet som något positivt, då barn med separerade föräldrar fortfarande  har kvar både sin mamma och pappa som visserligen inte bor ihop längre, men som fortsatt älskar barnen väldigt mycket och sätter dom i fokus. När jag själv separerade så skrev jag denna boken som stöd till min son, för att tala om att det är ok att ha upp och ner känslor, det är inte ditt fel att vi separerar (för barn bär ibland på skuldkänslor) och vi kommer som föräldrar fortsatt att vara kvar i ditt liv båda två.

Vem är då jag som har skrivit denna boken?

Jag är en ensamstående arbetsförmedlande, förskollärare, statsvetare, mamma som lever med min fantastiska karateälskande son, vår katt Sickan och den japanska kampfisken Bob Marley Mini.

Mitt motto är; Livet ska levas varje dag

Hemligheten

Hemligheten

Vem är egentligen den skrynkliga sjökaptenen med många hjärnor? Jo vet ni vad, det är Ottos vän som får veta nästan alla hans hemlisar. Otto är fem år. Nu bär han på en ny hemlighet. En han absolut inte vill berätta för någon. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.