Elina Kangas debuterar med den första delen i en trilogi

Elina Kangas. Fotograf: Joakim Kangas

Kärleken till böcker kom tidigt. Så fort min hand lärde sig att skriva ut bokstäver och sätta ihop dem till ord fylldes sidorna i mina anteckningsblock med sagor och historier som utspelade sig i huvudet. Jag klev in i en annan värld, upplevde äventyr och utforskade min egen fantasi. Och det är precis det som jag älskar med skrivandet. Att experimentera och utforska, skapa karaktärer och världar som andra kan få kliva in i. 

Det är inte konstigt att min romandebut är en dystopi. Jag har alltid dragits till att både läsa och skriva historier med lite mer svärta och där min fantasi får löpa mer fritt. Därför är det nog inte förvånande att jag även skriver fantastik, men jag utmanar mig gärna och doppar tårna i andra genrer och har gett ut en novell inom erotik. 

För övrigt är jag uppvuxen utanför Jönköping men bor numera i Linköping tillsammans med min familj. Till vardags arbetar jag som Biomedicinsk analytiker och skriver just på en fantasyroman och en kortroman inom skräck. 

Ett illegitimt barn

Ett illegitimt barn

Något fuktigt träffade pannan och fick henne att hoppa upp från bänken. Hon såg förvirrat uppåt och hjärtat skenade när hon fick syn på regndropparna. Kraftfältets skimmer på natthimlen var borta. Åskan måste ha kortslutit den. Hon drog häftigt efter andan och såg förskräckt på sina bara armar som börjat bli blöta. Det brände inte. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.