Dags för ny Halländsk bokmässa – i år i Hyltebruk

På lördag är det dags för Halländsk bokmässa, den här gången i Hyltebruk. Där samlas författare, förlag och litterära sällskap med anknytning till Halland till samtal och möten med läsare.

Årets bokmässa är den åttonde i ordningen, men den första som arrangeras i Hyltebruk. Under dagen pågår författarsamtal modererade av Alex Bennheden, författare från Falkenberg.

– Vi har en trevlig, intressant och inspirerande mix av samtal under hela dagen, säger Christine Karlsson, litteraturproducent i Region Halland och själv författare.

Bland de 60 utställarna finns författare, förlag och litterära sällskap, med det gemensamma att de är från Halland, har en stark koppling till Halland eller skriver om Halland. En medverkande organisation är Allas barnbarn.

– Det är pensionärer som läser för barn på bland annat bibliotek, en grupp av frivilliga som finns på flera platser. Bara namnet är ju underbart, säger Christine Karlsson.

Några av de deltagande författarna är syskonparet Anna och Andreas Karlsson som skriver faktaböcker om halländsk historia. Andreas Karlsson skriver även historisk skönlitteratur, till exempel deckaren Råttkrutet. Carin Johansson som skrivit den populära bilderboken om Loves superbesvärliga bajskorv som inte vill komma ut deltar också, liksom Caroline Twamley som är aktuell med boken Julpusslet.

Intresset för att medverka vid bokmässan har varit stort, och Christine har fått tacka nej till vissa som inte uppfyllt det halländska anknytningskravet. Det hon själv ser mest fram emot är att träffa alla författare och utställare.

– Det blir en sådan härlig dynamik i samtalen. Och så kan man tjuvlyssna när besökare tipsar varandra om böcker eller författare, det är fantastiskt.

Bokmässan pågår mellan klockan 11 och 16 på lördag 26 november på Forum i Hyltebruk. Det är fri entré, fullständigt program finns på regionhalland.se.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.