Marie Ek debuterar med ett mysterium för barn

Marie Ek

Jag började skriva utan tanke på att det skulle bli en bok. Det var helt enkelt lustfyllt. Eftersom jag arbetade i skolan med yngre barn och deras skrivande blev det naturligt för mig att ta in dem i processen. De gav respons och idéer.

Jag ville skriva en bok för att stimulera barns läslust. Eftersom jag la märke till att mysterieböcker fångar många barn blev det inom den genren. Min ambition var också att belysa barns olika livssituationer. Genom huvudkaraktärerna blev det möjligt. Alma är en tjej med dålig impulskontroll och koncentration, Maria är en kristen flyktingtjej och August engagerar sig i miljöfrågor.

De tre spanarna : ett mystiskt försvinnande

De tre spanarna : ett mystiskt försvinnande

Instängda i en mörk jordkällare.  En orubblig dörr. Långt hemifrån. 

Alma vaknade denna första skoldag utan att ana vad som skulle hända. Hon visste ännu inget om det spännande mysterium som hon tillsammans med Maria och August  skulle försöka lösa. Och det var nog tur. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.