Jenny Tapper debuterar med en rysare om skogens mörker

Jenny Tapper.

Jag har jobbat som lärare i över tjugo år och skrivandet har hela tiden funnits med som ett intresse. Tallblod har jag skrivit på i femton år, fram och tillbaka men det är först nu som jag har tagit mitt författarskap på allvar och sett till att berättelsen har blivit klar.

Det är bara skogen som kan få mig att stressa av och hitta andningen igen. Att vara lärare och att ha familj innebär att vardagen viner fram och när jag blir tårögd av farten är det ut i skogen jag beger mig. I skogen, bland träd och mossa, infinner sig det lugn jag behöver. Där jag går på mina promenader är det få människor och det är bara min hund som ser mig när jag står lutad med pannan mot en tall. Min familj är ganska van vid att jag drar in kottar och grenar i huset. Jag måste ha skogen nära mig hela tiden. 

Med min bok Tallblod har jag kommit ännu djupare in i skogen och träden är ständigt närvarande, även mitt i stan där jag bor. Bland skorstenar och bilar hör jag dem, träden.

Tallblod

Tallblod

Sommarlovet är bara några dagar bort när något mörkt flyttar in i Myrans hem. Myrans pappa beter sig underligt och plötsligt en dag är han borta. Myran börjar höra viskningar från dungen bakom huset och en brännande saliv väller upp i munnen utan anledning. Något är på väg att hända med henne. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.