Madeleine Siösteen Thiel debuterar med en politisk thriller

Madeleine Siösteen Thiel. Fotograf: Nathalie Thiel

Jag har aldrig tänkt skriva en roman! Och allra minst som Senior. Kanske fanns tanken där att sätta ihop en bok om alla intressanta personer jag hade träffat i yrkeslivet och i mitt  långvariga politiska engagemang.

Men pandemin kom emellan. Under självisoleringen började jag oplanerat på en digital skrivarkurs och hade även digitala bokträffar. Var kul lära sig något nytt!

Jag har alltid skrivit. Älskade uppsatsskrivning, skoltidning, ansvarat för organisationstidningar, skrivit rapporter och offentliga beslut. Jag älskar att vrida och vända på formuleringar!

Berättelsen som tonade fram i skrivövningarna bygger på någon verklig händelse men resten är fiction. Däremot är spänningsberättelsen förlagd till Riksdagshuset i Stockholm, min hemstad. En svensk kvinnlig underrättelseagent började agera! Jag fascinerades av karaktärerna vilka började ta form och bestämde mig snabbt för att avsluta berättelsen i romanform.

Men karaktärerna tränger på att få fortsätta agera vidare i en del 2…

I mörkrets famn

I mörkrets famn

På en konferens på Island träffar Hanna och Margareta den mystiske Pjotr. Detta möte visar sig ha konsekvenser i framtiden.

25 år senare är Hanna svensk underrättelseofficer, Margareta talman i Sveriges Riksdag och Pjotr befäl på en undervattensfarkost som tagit sig in i Stockholms farvatten. Johan, Hannas chef, har kontakt med Pjotr och låter denne färdas in i Stockholm. Läs mer »

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL