Marie Dahlström och Tina Rubbestad debuterar med romanen Skrinet

Tina Rubbestad och Marie Dahlström. Fotograf: Roland Aalto

Vi träffades genom jobbet för ett antal år sedan och blev vänner. Efter en tid föddes en spännande idé om att skriva en bok tillsammans eftersom vi båda alltid varit intresserade av språk och skrivande.

Marie: Jag har alltid tyckt om att uttrycka mig i skrift. Att skriva uppsatser i skolan var bland det roligaste jag visste och jag skrev alltid dagbok. När jag blev tonåring började jag skriva dikter och noveller vilket jag också har fortsatt med i vuxen ålder.

Tina: Jag har jobbat med IT i hela mitt yrkesliv men har också alltid varit intresserad av språk, ord och texter. Sen jag var liten har jag läst böcker i alla olika genrer, gärna flera samtidigt. Det har varit en dröm för mig att skriva en egen bok.

När vi började hade vi ingen synopsis, Marie började skriva en sida och satte huvudkaraktärerna. Därefter skrev vi varannan sida och skickade manuset fram och tillbaka emellan oss. Handlingen växte fram allteftersom och vi förhöll oss alltid till vad den andra skrivit. Vår stil och vårt sätt att uttrycka oss är väldigt lika. Efter redigeringen är det svårt även för oss själva att avgöra vem som skrivit vad.

Resultatet blev vår debutroman Skrinet som kom ut den 14/10. Vi vill fortsätta skriva tillsammans så nu jobbar vi både på en uppföljare till Skrinet och ett annat bokmanus. Att skriva betyder allt för oss och vi försöker på olika sätt frigöra mer tid för att kunna ägna oss åt det på heltid.

Skrinet

Skrinet

I en lägenhet på Östermalm sitter Frida, Stina och Lars tillsammans i en hörnsoffa. De har samlats i sitt barndomshem och försöker komma överens om hur de ska göra nu. Deras mamma mår inte bra. Hon åker in och ut på sjukhus men ingen av syskonen har lust att hjälpa henne med alla praktiska bestyr. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL