Snart är det läslov – nu släpps årets Barn- och ungdomsbokskatalog

Vecka 44 är det läslov och i samband med det släpper Kulturrådet årets Barn- och ungdomsbokskatalog. Katalogen är fylld med boktips för barn i alla åldrar. Den är gratis att beställa och redan nu kan du ta del av den digitala utgåvan.

Förutom boktips, inspiration och pyssel innehåller katalogen intervjuer och texter med läsande förebilder. Sveriges nya läsambassadör Nioosha Shams har skrivit om hur bristen på böcker med queertematik påverkade henne som ung. Fredrika skola, i Åsele i Västerbotten, har utsetts till Årets bokväckare. De berättar om vad utmärkelsen inneburit för dem, och hur de fick hela bygden att haka på deras bokväckartåg.

Katalogen har ett särskilt fokus på mangatrenden som ännu en gång svept över landet. Mangatecknare Natalia Batista avslöjar varför manga är så beroendeframkallande och hur man blir ett proffs på att teckna. Mångsysslarna kända från bland annat Bolibompa, Ylva Hällen och Sara Edwardsson, avslöjar vilka projekt de har på gång och vad som händer när gardinen åker ner på deras kontor.

Barn- och ungdomsbokskatalogen 2022–2023.

Barn- och ungdomsbokskatalogen ges ut en gång per år av Kulturrådet, och innehåller även boktips för barn och unga på andra språk än svenska och de nationella minoriteternas språk.

Katalogen går att beställa kostnadsfritt via Kulturrådets sajt – där du också kan läsa den som PDF

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL