Albert Bonniers Förlag ger ut Angela Merkels memoarer hösten 2024

Det blir Albert Bonniers förlag som ger ut Angela Merkels memoarer på svenska. Utgivningen är planerad till 2024.

Dr. Angela Merkel, Tysklands förbundskansler mellan åren 2005 och 2021, skriver tillsammans med sin långvariga rådgivare Beate Baumann. I memoarerna kommer Dr. Angela Merkel berätta om sitt liv, både som en av världens mäktigaste politiker och om sina erfarenheter bakom kulisserna. Memoarerna kommer att ge läsaren en unik inblick i Merkels bakgrund, från barndomen i Östtyskland som pastorsdotter, till doktor i kvantkemi och sedermera sin politiska karriär i världens toppskikt.

”Det gläder mig att, i min bok skriven tillsammans med Beate Baumann, kunna reflektera över de centrala besluten och situationerna i mitt politiska liv, och med hjälp av min personliga historia göra dem begripliga för allmänheten”, säger Angela Merkel.

Förläggare för de kommande memoarerna är Kerstin Almegård:

”Det är ett privilegium att få ge ut Angela Merkels memoarer. Som en av efterkrigstidens mäktigaste politiker har hon varit i världspolitikens epicentrum i decennier och har befunnit sig i rum som bara ett fåtal personer i världen haft tillträde till. Jag ser verkligen fram emot att få insikter i såväl allas vår gemensamma nutidshistoria som Merkels personliga livsberättelse, genom hennes egna ord och erfarenheter.”

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL