Jesper Sipola debuterar med självbiografin Obetrodd

Jesper Sipola. Fotograf Rebecca Thorslund.

Jag arbetar som systemspecialist på ett IT-företag och bor i Örebro med sambo, två söner och hunden Charlie. Sedan barnsben har jag varit en idrottskille, men numera utövar jag idrott mer på hobbynivå för vardagsmotionens skull.

Jag har velat berätta min historia sedan jag var tolv år gammal. Jag växte upp i en mindre ort i Sverige, där de flesta förstod att något var på tok med mig, men de visste inte mer än så. Idén att göra en bok av min historia kom när jag började studera på universitet. Det tog mig åtta år att förverkliga idén och den 30 september debuterar jag med ”Obetrodd: Tills livet blev mitt att påverka”.

Boken handlar om ett dramatiskt sjukdomsförlopp utan diagnos som påverkade mig starkt och ändrade mitt sätt att se på livet. Jag tror att personer som själva har drabbats av oförklarlig sjukdom och deras anhöriga kan ha stor behållning av att läsa boken, men även alla som gillar personliga skildringar av sanna händelser.

Obetrodd : tills livet blev mitt att påverka

Obetrodd : tills livet blev mitt att påverka

Om man säger något tillräckligt ofta blir det en sanning, sägs det. Då borde också något som nästan aldrig nämns sakta suddas ut från historiken. Något som en historia. Min historia. Det vill inte jag

Så inleder Jesper Sipola berättelsen om hur hans liv tog en dramatisk vändning när han bara var elva år gammal. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.