Lilla Piratförlaget rekryterar Olivia Demant som förläggande redaktör

I mitten av oktober 2022 tillträder Olivia Demant som förläggande redaktör på Lilla Piratförlaget. Hon kommer närmast från Bonnier Carlsen.

Hennes uppdrag blir att hitta såväl som att förädla berättelser.

– Vi är så glada över att välkomna Olivia Demant! Med sin breda erfarenhet av att arbeta med barnlitteratur kommer hon att vara en viktig del i utvecklingen av förlagets utgivning, säger Erik Titusson, förlagschef.

Olivia Demant har en bakgrund som redaktör och har tidigare arbetat på bland annat Norstedts, Rabén & Sjögren och Natur & Kultur. Närmast kommer hon från Bonnier Carlsen där hon haft en tjänst som projektledare. Hon har examen från manusutbildningen på Dramatiska institutet och har samarbetat med en lång rad svenska författare som till exempel Mats Strandberg, Jenny
Jägerfeld och Katarina Kieri.

– Det ska bli spännande att få arbeta med Lilla Piratförlagets otroligt fina utgivning. Dessutom känns det extra kul nu när Alfabeta är en del av förlagsgruppen, med så mycket erfarenhet under samma tak, säger Olivia Demant.

Om Lilla Piratförlaget

Lilla Piratförlaget grundades 2011 och ger ut barn- och ungdomslitteratur,
både svensk och i översättning. Sedan 2015 är Gilla Böcker en del av Lilla Piratförlaget, där Gilla Böcker står för utgivningen för tonåringar och unga vuxna. I sommar flyttade barnboksförlaget Alfabeta Bokförlag in i de gemensamma lokalerna på Kaptensgatan 6.

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.