Denna artikel sponsras av författare/förlag

Bokförlaget Forum söker projektledare med PR och digital kompetens

Bokförlaget Forum, som ingår i Bonnierförlagen, befinner sig i en spännande tid. Därför söker vi en nytänkande driven projektledare med PR-erfarenhet som vill växa tillsammans med oss.

Det är viktigt att du brinner för stark, relevant kommunikation och är van att skapa kreativa koncept och hitta nya lösningar. Du har ett starkt intresse för litteratur och vill vara med och arbeta för att läsning fortsatt ska klara konkurrensen med andra medier.

Om rollen

Som projektledare kommer du att ha en mycket viktig funktion i arbetet med att lansera titlar som ges ut av Bokförlaget Forum. Du ingår i kommunikationsteamet och kommer arbeta mycket nära både förlaget och säljavdelningen. I nära samarbete kommer du att utveckla och förvalta hela författarskap och varumärken och se till att hålla ihop lanseringar i flera kanaler.

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av projektledning och PR, god förståelse för det rådande medielandskapet och vi ser gärna att du har egna upparbetade kontakter. Du bör även ha kunskap inom digital marknadsföring och hur man bygger starka varumärken. Det är viktigt att du brinner för stark, relevant kommunikation och är van att skapa kreativa koncept och hitta nya lösningar. Självklart älskar du böcker lika mycket som vi och vill vara med och arbeta för att läsning fortsatt ska klara konkurrensen med andra medier.

Kvalifikationer

Du som söker rollen bör ha tidigare erfarenhet av PR-arbete och att utforma lanseringsplaner, digitala strategier och projektledning. Du bör även ha vana av att hantera kontakter med externa parter såsom nyhetsredaktioner, byråer och agenter. Du bör ha en relevant akademisk utbildning för rollen.

Andra värdefulla kompetenser är:

  • Hög social kompetens. Du drivs av att ha många olika kontaktytor, skapa hållbara samarbeten och långvariga relationer.
  • En djup och bred förståelse för trender, utveckling inom kommunikations- och marknadsföringsområdet.
  • Tänker mer digitalt än analogt, men har god vana av att välja medium för det budskap som du vill nå ut med.
  • Erfarenhet av att projektleda event och externa samarbeten.
  • Du är prestigelös ”doer”, nyfiken, noggrann och kan utveckla effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem. Du tycker det är kul att jobba i högt tempo.

Ansökan
Vi tillämpar löpande urval och sista ansökningsdag är den 23 okt 2022. Önskat tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Rollen rapporterar till Marknadschef Pia-Maria Falk. För mer information är du välkommen att kontakta piamaria.falk@bonnierforlagen.se
Facklig representant för Unionen är Emily Hall, emily.hall@maxstrom.se

Vi eftersträvar ökad mångfald och kommer att beakta detta i vårt urval.
Välkommen med din ansökan.

Om bokförlaget Forum
Bokförlaget Forum är ett av Sveriges största allmänutgivande förlag med många av landets mest populära författare. I bokförlaget ingår även Bonnier Fakta och Lovereads. Vi ger ut både svensk och översatt skön- och facklitteratur. Vi brinner för starka berättelser och att sprida kunskap inom aktuella ämnen. ”Det bästa inom varje genre” har varit vår ledstjärna sedan förlaget grundades 1944.

Vi ingår i Bonnierförlagen, Sveriges största förlagshus. Våra värderingar – öppenhet, respekt, kvalitet, mod och affärsmässighet – är ledstjärnor i vårt arbete och präglar vår företagskultur.

Läs mer om vad Bonnierförlagen som arbetsgivare erbjuder dig på https://www.bonnierforlagen.se/jobba-hos-oss/.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se