Ann Thörnblad debuterar med en roman om kärlek och val

Ann Thörnblad. Foto: Viktoria  Davidsson

När jag var sju år fick jag en skrivmaskin av mina föräldrar. De blev början till ett möte mellan fantasi och verklighet och en allvarlig lek med ord och meningar. 

Sagor blev till berättelser, senare noveller och nu har jag debuterat med ”Innan spåren växer igen”.

Jag har alltid varit en läsande och skrivande person som dragits till livsberättelserna. Vad det är som formar oss och hur vi i mötet med oss själva och andra kan växa och kanske försonas med det som varit. Jag började tidigt läsa Jung och fascinerades av den mänskliga naturen, vad det är som får oss att handla som vi gör och hur olika behov (ska jag stanna eller gå?) skapar konflikter inom oss. 

Idag arbetar jag som samtalsterapeut och skribent, bor vid ett naturreservat en mil utanför Stockholm. Naturen är en stor inspirationskälla, att i närbild få följa årstidernas växlingar och hur det vintertrötta alltid får nytt liv när marssolen återvänder.

Idén till min debutroman växte fram genom möten och egna erfarenheter. Jag ville skriva om en kärleksrelation som inte är helt enkel, som rymmer alla nyanser mellan ljus och mörker, utan att förenkla eller demonisera. Min förhoppning är att berättelsen ska väcka tankar, associationer och bli en ingång till ett inre samtal. 

Innan spåren växer igen

Innan spåren växer igen

Många gånger skulle Sofia komma tillbaka till ögonblicket när hon valde att ta en promenad i Årstaviken efter en brunch. Ett till synes alldagligt beslut kom att ändra riktningen för flera människors liv.

Det som börjar som ett samtal med en främling, Gabriel från Bordeaux, mynnar snart ut i en kärlek som överrumplar dem. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL