Tom Hanks Forrest Gump
Paramount Pictures Tom Hanks gjorde processen kort med planerna på en uppföljare av "Forrest Gump". Pressbild.

Tom Hanks om när Forrest Gump 2 blir film: ”Aldrig”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Tanken på en uppföljare av megasuccén ”Forest Gump” från 1994 har varit uppe till diskussion – och den blev kort, avslöjar Tom Hanks.

– Den varade i 40 minuter och sedan sade vi ”aldrig”, avslöjar skådespelaren i en intervju med podcasten ”Happy sad confused”, rapporterar NME.

Den sexfaldigt Oscarsbelönade filmen baserades på en roman från 1986 av Winston Groom – en bok som fick en uppföljare med titeln Gump and Co 1995.

Trots filmframgången, med Oscar för bland annat bästa film, manus och regi och där Hanks själv fick en statyett för bästa manliga huvudroll, fimpades planerna på en uppföljare tämligen omgående.

Tom Hanks säger också i intervjun att han inte har gjort särskilt många uppföljare under sin karriär.

– En smart sak som jag har gjort är att jag aldrig har skrivit på ett kontrakt med skyldighet att göra en uppföljare. Jag har alltid sagt: ”Okej, om det finns en anledning att göra en, låt oss göra det, men ni kan inte tvinga mig”.

Hanks har dock återförenats med ”Forrest Gump”-regissören Robert Zemeckis i flera produktioner som ”Pinocchio”, ”Cast away” och ”Polarexpressen”.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Drygt fyrtio nya titlar idag, bland annat ett gäng jultidningsalbum som Hälge album 31 : Varning för vargavinter av Lars Mortimer, Fotbollsstjärnor 2023 och Knasen julalbum : givakt i backen!. På tal om tidning så bröt Offside ny mark när de startade. I boken Klenoder: Våra bästa texter ur Offside av Anders Bengtsson och Johan Orrenius samlas några klassiska fotbollsreportage. Barnboken Små människor, stora drömmar. David Bowie av Maria Isabel Sánchez Vegara attraherar förmodligen föräldrarna (eller far- och morföräldrarna) lika mycket som barnen.

🎂 Födelsedagar: Idag har flera stora författare födelsedag. Frans G. Bengtsson (1894–1954) som bland annat skrev Röde Orm (gavs ut i lättläst form för några år sedan). Ester Ringnér-Lundgren (1907–1993) skrev en mängd barn- och ungdomsböcker (även under pseudonymerna Merri Vik och Kaj Ringnér), som serien om Lotta och böckerna om trollen Kvirre och Hoppsan. Anne Rice (1941–2021) är mest känd för En vampyrs bekännelse som ingår i serien Vampyrkrönikan.

👨‍🍳 Den 4 oktober är Kanelbullens dag, kanske den temadag som firas allra mest i Sverige? Har du ätit en kanelbulle idag? Boktips: Inte bara bullar : 100 klassiska bakverk och kakor från förr av Jan Hedh, Lindas lättbakade favoriter : Kakor, bullar och matbröd av Linda Andersson, Bullar, bröd & brunch av Camilla Hamid och Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa recept av Johan Sörberg.🎖️ Nobelpris Författare finns i alla Nobelpriskategorier. 2022 års Nobelpris i fysiologi eller medicin går till den svenske evolutionsgenetikern och biologen Svante Pääbo, ”för hans upptäckter rörande utdöda homininers arvsmassa och människans evolution”. Pääbo har skrivit boken Neandertalmänniskan om sin kartläggning av neandertalmänniskans arvsmassa och jakten på urgammalt DNA.


Uppdateras under dagen …