John Ajvide Lindqvist skriver deckarserie – kunde blivit nya Millennium

John Ajvide Lindqvist. Foto: Thron Ullberg

I oktober släpps Skriften i vattnet, första delen i den nya deckarserien Blodstormen. Det är John Ajvide Lindqvists första renodlade deckare.

Skriften i vattnet är John Ajvide Lindqvists tionde roman och skrevs först för att bli sjunde boken i Millenniumserien.

– När den var färdig bollades den mellan svenska och utländska förlag i arton månader. Till slut blev det ändå nej. Personligen var jag mycket förtjust i historien, så jag hittade på två nya huvudkaraktärer och skrev om berättelsen från grunden, behöll bara den centrala intrigen. Så här är den nu, boken som inte blev Millennium, säger John Ajvide Lindqvist i ett pressmeddelande.

Boken ges ut på Ordfront den 19 oktober. 

– Det var med viss vånda jag mottog manuset, jag tänkte att John behöver inte nödvändigtvis vara bra på detta också: att skriva en actionspäckad internationell thriller med storpolitiska konsekvenser. Men snart visade det sig att Skriften i vattnet var – trots avsaknaden av zombies, mylingar, spöken och andra väsen – en typisk Ajvide-roman. För det John är en mästare på – att skapa karaktärer som man vill leva med – finns förstås här också. Dessutom är det, som brukligt med John, även en bok om vänskap, kärlek och vad barndomen gör med oss som vuxna. Jag är djupt imponerad, säger Pelle Andersson, förläggare.

Skriften i vattnet

Skriften i vattnet

  • Förlag: Ordfront Förlag
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2022-10-19
  • ISBN: 9789177752813
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.