Henrik Sjöberg debuterar med Smugglarna från paradiset

I samband med min resa till Nordkorea 2010 hörde jag ett radioreportage om en smuggelskandal vid nordkoreanska ambassaden i Stockholm. Jag fascinerades av berättelsen om de stackars diplomaterna som kom till Stockholm och bara efter ett halvår fick veta att deras regering inte hade råd att betala för deras ambassad.

Tack vare min frus jobb som diplomat fick jag tid mitt i livet att använda som jag ville. I stället för att ägna dagarna åt att fixa naglarna och dricka champagne valde jag att förverkliga drömmen om en roman. Eftersom jag redan visste vilken historia jag ville berätta satte jag i gång direkt. Efter sju år i Brasilien och USA nappade ett förlag och nu är boken ute!

Jag har bott tolv år utanför Sverige så kulturkrockar har varit något jag upplevt och alltid intresserat mig för. Därför har jag älskat att fantisera om mina nordkoreanska diplomater som nästlat sig in i Stockholms undre värld och tvingats navigera bokstavsvänstern och förnäma diplomater i ett murrigt sjuttiotal!

Smugglarna från Paradiset

Smugglarna från Paradiset

En rafflande, intelligent och underhållande berättelse om hur Nordkoreas ambassad i Stockholm under början av 1970-talet tvingades ägna sig åt smuggling av sprit och cigaretter. Samtidigt som Sverige exporterade mängder av Volvo-bilar till Pyongyang – som ännu inte är betalda. Inspirerad av en sann historia. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL