Claus Persson. Foto: Anna Arvidsson

Claus Persson debuterar med bok om medvetande och existens

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Mitt ämnesval för boken är grundat på en förundran inför tillvaron. En förundran jag burit med mig sedan tidig barndom. Medvetandets beskaffenhet och gåtfullhet belyses utifrån olika forskningsparadigm, problematiska konstateranden och perspektiv. Exposén över medvetandet innefattar även dess roll och funktion i ett större sammanhang av med-medvetande. Boken innehåller därför också reflektioner och kopplingar till systemteori, sociologi och samhällsvetenskap.  

Min plats på jorden kännetecknas av vidsträckta slätter, skogs- och parkmiljöer samt närhet till hav och vita stränder. Platsen är Österlen, närmare bestämt den lilla byn Borrby. Öppna vyer över land och vatten har sannolikt präglat mig. Boken är ett resultat av mångårigt sökande efter upplysning på stora livsfrågor. Ordet och språket kan i bästa fall formas till berörande budskap, som orienterar oss att handla värdigt och ansvarsfullt för livet i alla dess yttringar. Mitt författarskap hoppas bidra till det.

Medvetandet, universum och existensen

Medvetandet, universum och existensen

Den här boken tar upp det undflyende och svårartikulerade fenomenet medvetande och det relaterade fenomenet med-medvetande. Medvetandets beskaffenhet och gåtfullhet belyses utifrån olika forskningsparadigm, problematiska konstateranden och perspektiv. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.