Claus Persson debuterar med bok om medvetande och existens

Claus Persson. Foto: Anna Arvidsson

Mitt ämnesval för boken är grundat på en förundran inför tillvaron. En förundran jag burit med mig sedan tidig barndom. Medvetandets beskaffenhet och gåtfullhet belyses utifrån olika forskningsparadigm, problematiska konstateranden och perspektiv. Exposén över medvetandet innefattar även dess roll och funktion i ett större sammanhang av med-medvetande. Boken innehåller därför också reflektioner och kopplingar till systemteori, sociologi och samhällsvetenskap.  

Min plats på jorden kännetecknas av vidsträckta slätter, skogs- och parkmiljöer samt närhet till hav och vita stränder. Platsen är Österlen, närmare bestämt den lilla byn Borrby. Öppna vyer över land och vatten har sannolikt präglat mig. Boken är ett resultat av mångårigt sökande efter upplysning på stora livsfrågor. Ordet och språket kan i bästa fall formas till berörande budskap, som orienterar oss att handla värdigt och ansvarsfullt för livet i alla dess yttringar. Mitt författarskap hoppas bidra till det.

Medvetandet, universum och existensen

Medvetandet, universum och existensen

När blicken sveper över himlen kan den hamna på den kosmiska ”kartfläcken” för Universums uppkomst i en ”Big Bang” för mer än 13 miljarder år sedan. Blicken kan även råka riktas mot en avlägsen plats i rymden med myllrande liv; kanske med hög civilisation och teknologi. Tanken svindlar inför ett universum med 1000-tals miljarder galaxer. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL