Jenny Green. Foto: Johan Sandin

Jenny Green debuterar med fantasynoveller

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Jag heter Jenny Green och jag kommer från en liten håla i Västsverige som heter Hällingsjö. Naturen som jag vuxit upp med har i mångt och mycket inspirerat till miljöerna i novellsamlingen jag nu debuterar med: Färdvägar – tio magiska noveller.

Som liten var det självklart att mina berättelser skulle innehålla övernaturliga inslag, men som vuxen fick jag för mig att man inte kunde skriva sådant hittepå. Efter några år hittade ändå magin tillbaka in i mina texter och sedan dess har skrivandet varit mycket roligare!

Genom åren har jag gått flera utbildningar, både i att skriva själv och i att undervisa andra i skönlitterärt skrivande. Jag har hållit flera kurser för skrivare i alla åldrar och gör det fortfarande emellanåt.

Efter att ha flyttat runt en del i landet är jag tillbaka på västkusten och bor nu med sambo och katt i Mölndal. Jag arbetar som högstadielärare och på min lediga tid filar jag på nya texter som förhoppningsvis hittar fram till läsare en vacker dag.

Färdvägar finns som ebok på ljudbokstjänster och nätbokhandlar.

Hur mycket är vi villiga att offra för de som står oss närmast?

Novellsamlingen Färdvägar består av 10 noveller i gränslandet mellan fantasy och skröna, mellan det kända och det okända. Genom samlingen pulserar naturens närvaro i takt med frågan vad vi är villiga att offra för dem som står oss närmast.

Där finns en vattenvarelse på botten av en sjö djupt in i skogen, en farmor med en orubblig styrka och en familj som flyr undan krig och förföljelse. I en novell möter vi fjällkvinnan som tvingas lämna bort sin nyfödda och i en annan träffar vi barnets far som slits mellan sin gamla övertygelse och sin nya.

Färdvägar är en samling berättelser om människor som antingen tvingas tänka om eller som vägrar tänka om. Det är lågmäld fantasy om magi och trolldom, men framför allt är det berättelser om att vara människa.

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.