Denna artikel sponsras av författare/förlag

Bandet mellan Ellen Key och Selma Lagerlöf

Louise Lindblom. Foto: Lars Hallström

Louise Lindblom har skrivit en fascinerande bok om kontakten och vänskapen mellan två av de starkaste kvinnorna inom svensk litteratur, Ellen Key och Selma Lagerlöf.

Ellen Key & Selma Lagerlöf – Breven är ett måste för alla som är intresserade av svensk litteraturhistoria. De två författarna som var och en för sig gjort ett starkt avtryck i det svenska samhället hade ett sällsamt band där de stöttade men även kritiserade varandra. 

Genom att lyfta fram alla kvarvarande brev som Lagerlöf och Key skrev till varandra och även ta upp korrespondensen mellan deras gemensamma vän Sophie Elkan och Ellen Key skapas en bild av den speciella vänskap som fanns mellan de två litterära storheterna. Det är också en tidsbild av ett samhälle som var under stor förändring. 

Ellen Key & Selma Lagerlöf - breven

Ellen Key & Selma Lagerlöf - breven

»Breven fördjupar bilden av de två berömdheternas relation och Louise Lindblom ger även en bra bild av den tid de verkade i. Boken är fint upplagd och bidrar med enfördjupning i svensk kvinno- och litteraturhistoria. Betyg: 4« Elisabeth Brännström, BTJ

Ellen Key och Selma Lagerlöf brevväxlade under tre decennier, 1894–1926. Läs mer »
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

tips@boktugg.se