Jakob Marklund debuterar med humoristisk spänningsroman

Debutanten Jakob Marklund. Foto: Privat

För den som kände mig som ung ter sig min debut som författare fullständigt osannolik. Jag spelade datorspel och kodade, läste så gott som aldrig böcker. Men något hände under gymnasiet då jag började skriva texter till metal-bandet jag sjöng i. Började läsa Shakespeare och gjorde tappra försök med rim och versmått. Sedan började jag att läsa alltmer skönlitteratur och fascinerades framför allt av fyndiga och vackra formuleringar. I mitt arbete som spelutvecklare på Coldwood har det krävts både kreativitet och förmåga att uttrycka sig väl i text. När jag märkte att jag tillbringade orimligt mycket tid med formuleringar så slog det mig att jag kanske skulle våga mig på att skriva skönlitteratur – det var ju ändå där jag fann min inspiration och skrivlust. Så där är jag nu – jag vågade! Mitt författarskap drivs av viljan att skriva underfundigt, med kärleksfulla personbeskrivningar, men samtidigt spännande, underhållande och med ett uns av samhällskritik.

Skuggan av ett hårstrå

Skuggan av ett hårstrå

Allt som politikerna ogillade men själva saknade kompetens eller driv att ta tag i hamnade här. Normala människor hade avskytt att jobba med denna avskrädeshög av uppgifter som passerat genom kommunens matsmältningssystem utan att brytas ner nämnvärt. Men de närvarande kvalade inte in i den breda kategorin normala människor. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL