Johanna Gustavsson blir ny förläggare på Bokförlaget Forum

Johanna Gustavsson blir förläggare på Bokförlaget Forum. Foto: Caroline Andersson Renaud

Agenten Johanna Gustavsson har rekryterats till rollen som förläggare med fokus på översatt skönlitteratur på Bokförlaget Forum. 

Senast kommer Johanna Gustavsson från rollen som chef för Politiken Literary Agency. Dessförinnan arbetade hon i flera år som senior scout på Maria B. Campbell Associates i New York City där bland andra Bonnierförlagen var en av klienterna. 

I rollen som förläggare med fokus på översatt skönlitteratur kommer Johanna Gustavsson att arbeta både med att utveckla förlagets befintliga författarskap och att hitta nya.

– Det är så spännande att välkomna Johanna till oss! Johanna har en gedigen erfarenhet och ett fantastiskt nätverk från sin tid som scout och agent, och har en djup förståelse för och kunskap om litteratur och bokmarknaden vilket kommer att vara en mycket stor tillgång för oss. Johanna kommer att ha ett dedikerat fokus på vår översatta utgivning, som är ett av Forums stoltaste arv och som vi ser fram emot att vidareutveckla, säger Annie Kabala, förlagschef på Forum.

– Det är en dröm att få använda mina tidigare erfarenheter från bokbranschen i en förläggarroll och få möjligheten att hitta guldkornen i den internationella utgivningen och föra ut dem till svenska läsare. Forum har en imponerande översatt utgivning som jag ser fram emot att bygga vidare på. Jag ser också mycket fram emot samarbetet med mina blivande kollegor på Forum, som jag lärt känna under min tid som scout, säger Johanna Gustavsson. 

Hon tillträder tjänsten den 16 maj.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL