Svensk bok om ”döstädning” av Margareta Magnusson blir realityserie i USA

Margareta Magnusson
Margareta Magnusson har skrivit boken "Döstädning: Ingen sorglig historia". Arkivbild: Stina Stjernkvist/TT.

Margareta Magnussons bok ”Döstädning: ingen sorglig historia” ska bli realityserie i amerikansk tv, skriver Variety.

Realityprogrammet, som produceras av Amy Poehler, ska heta ”The gentle art of swedish death cleaning” (vilket även är titeln på Margaretas bok på engelska – The Gentle Art of Swedish Death Cleaning). Det går ut på att en expert på just ”svensk döstädning” kommer hem till människor och rensar i deras hem.

Bakom tv-serien står bolaget Peacock och producent är komikern Amy Poehler, tillsammans med produktionsbolaget Scout Productions. De ligger bakom den nya versionen av ”Queer eye”, som blivit succé på Netflix.

”Vi är så glada att få jobba med ett projekt som skänker sådan livsglädje. Svensk döstädning påminner oss om vad som verkligen är viktigt i livet”, säger Amy Poehler i ett uttalande.

Margareta Magnusson är konstnär och mamma till regissören och journalisten Jane Magnusson. Båda står som exekutiva producenter till serien. Den 22 april släpper Margareta Magnusson sin nästa bok: Levnadsråd från någon som troligtvis kommer dö före dig.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL