Ny undersökning: Svenskarna läser för att slappna av

Svenskarna läser i första hand för att slappna av, enligt en undersökning gjord på uppdrag av Sveriges Radio. Arkivbild: Gorm Kallestad/NTB/TT.

I en undersökning om läsvanor gjord på uppdrag av Kulturnytt i Sveriges Radio svarar majoriteten – 44 procent – av de medverkande att de läser böcker i första hand för att ”slappna av eller ha lugn och ro”.

40 procent läser främst för att de ”vill svepas med i handlingen spänning eller dramatik” medan 28 procent ägnar sig åt böcker först och främst för att lära sig saker eller upptäcka något nytt.

Undersökningen är gjord av Novus som genomförde 1 081 webbintervjuer med läsare i åldrarna 18–79. Läsarna hade 14 alternativ att välja mellan.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL