Jenny Almquist debuterar med barnbok om att hitta sin egen styrka

Jenny Almquist. Foto: Privat

För mig har det inte alltid varit självklart att skriva just böcker. Dels för att jag alltid har trott att det skulle vara svårt och dels för att jag inte var den bästa på grammatik och stavning. Men jag tyckte alltid att det var roligt när det var dags att skriva uppsatser i skolan, eftersom fantasi hade jag gott om. Men det hade nog inte min lärare i mellanstadiet, då hon tydligt förklarade för mig ”Men Jenny, människor och djur kan inte prata med varandra, du borde skriva lite mer verkligt”. 

Nu i vuxen ålder när jag tänker på det, så var det ju ganska märkligt sagt av läraren. Detta gav mig mer tvivel på mitt skrivande, istället för mersmak, då det är i fantasin jag trivs bäst när jag skriver! 

Men i vilket fall som helst så gick jag från uppsatsskrivningar till pjäsmanus. Men jag insåg snart att efter en pjäs är skriven och spelad, så blir manuset gärna liggande i en låda som glöms bort. Detta kändes ganska tråkigt. Så då bestämde jag mig för att skriva en bok. Så för att göra en lång historia kort skrev jag till slut ”Mila & Mörkret”, en barnbok med fantasi och ett budskap om att du måste hitta din egen styrka.

Mila & mörkret

Mila & mörkret

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL