Lina Wester Gottlieb debuterar med diktsamling om småbarnsåren

Lina Wester Gottlieb. Foto: Privat

Jag är en debutant som inte skriver längre. Texten som nu finns och som kommer att fortsätta finnas känns främmande. Efter att manuset antogs pressade resten av livet sig in igen. Skrivandet trängdes undan av allt annat.

Under uppväxten fanns skapandet och kreativiteten där på ett annat sätt. Jag har en bild framför mig av långa perioder av obruten tid. Jag kunde sätta mig ned och skapa något nytt på ett vitt ark. Ord talade till mig ibland, de ville stå nära varandra på pappret, de passade ihop med varandra. Utan att veta det skrev jag poesi. Nu som vuxen finns knappt någon obruten fritid. Men på något sätt har jag hittat stunderna att skriva den diktsamling som nu ska ges ut. Den skildrar vad som händer med en parrelation och det egna jaget under småbarnsåren. Hur det lilla barnet nu har vuxit upp och har egna barn. Hur någon annans behov nu går före och hur livet med barn kan tillföra så mycket som man aldrig hade kunnat ana.

Så kanske kommer jag skriva igen. Kanske kommer kraften tillbaka. Eller så får ni hålla till godo med det enda jag någonsin kommer kunna skriva. 

Då finns jag där

Då finns jag där

Då finns jag där är en diktsamling som skildrar ett förhållandes utveckling från den första förälskelsen och genom småbarnsåren: ambivalensen i glädjen över allt man fått och sorgen över allt som tagits ifrån en.


Vad finns egentligen kvar av relationen och av det egna jaget efter att barnen kommer? Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL