Förlag och antikvariat arrangerar novelltävling med framtidstema

Ett dygn år 2049 är temat för den novelltävling som Norlén & Slottner arrangerar tillsammans med Kleynes Antikvariat. Foto: Istock

Bokförlaget Norlén & Slottner och Kleynes Antikvariat gör gemensam sak och ordnar en novelltävling på temat Ett dygn år 2049.

Sedan hösten 2021 har Kleynes Antikvariat ett samarbete med Bokförlaget Norlén & Slottner. Hans Kleine har drivit antikvariatet sedan 2006 och har alltid haft tanken att starta förlag. I höstas sammanstrålade han med Sten Slottner i samband med ett boksläpp.

– Han berättade att han var på väg att varva ner och inte tänkte ta nya manus. Intresset väcktes hos mig och efter några möten så blir det så att han fasar ut och att jag fasar in i bokförlaget Norlén & Slottner, säger Hans.

– För att få en liten nystart så tänkte jag det var kul med en novelltävling, dels att sprida verksamheten i förlaget, dels att kanske få tag på underlag för en ny novellsamling samt nya författare. Vi kör denna gång med prispengar, utan avgift för deltagare och lite på vinst och förlust får vi se vad som händer.

Kriteriet för novelltävlingen är att bidragen ska utspela sig under ett dygn år 2049.

– Det är intressant att tänka att vi har en framtid där vi kanske inte vet så mycket om, eller vet vi det? Förändras det så mycket på 30 år? Nu i dessa pandemitider har många blivit medvetna om sin existens och tänkt på hur det är idag samt hur det kanske blir framöver. Då kändes det ganska fritt att ha rubriken Ett dygn år 2049. Det märks av inkomna bidrag att det blir fokus på teknik, klimat, samhällsförändring, vissa orwellska inslag. Roligt att se hur kreativa vissa är!

Första pris består av 7 000 kr och andra pris av 3 500 kr. Sista dagen att skicka in bidrag är torsdag 3 mars 2022. 

– Juryn beslutar vilka som vinner tävlingen, sen får vi se om förlaget lägger vinnarnovellerna på hemsidan eller om det finns så många bra bidrag att vi kan ge ut en tryckt samling. Det skulle vara kul, säger Hans.

Läs mer om novelltävlingen här.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL