Guillaume Musso passerar 160 000 sålda exemplar i Sverige

Guillaume Musso svenska
Guillaume Musso är en superstjärna i Frankrike - nu upptäcker allt fler svenska läsare hans spänningsromaner. Foto: Emanuele Scorcelletti.

Den bästsäljande franska författaren Guillaume Musso går hem även i Sverige. Bokförlaget Nona har nyligen släppt en fjärde bok. Totalt har hans böcker sålt i över 160 000 exemplar (alla format) på den svenska marknaden.

– Frågar man en fransk person i bokbranschen vad som säljer svarar hen: Musso, Musso, Musso! Förmodligen är Guillaume Musso idag även den bäst säljande franska författaren i Sverige. Vi är otroligt glada över detta mottagande och hoppas att vi snart får bjuda in honom på besök till Sverige. Det vore kul att få se honom på Bokmässan, säger Tomas Belfrage, säljchef på Bokförlaget Nona.

Det var sommaren 2020 som Bokförlaget Nona gav ut Samtal från en ängel vilket kanske får ses som en återlansering av Guillaume Musso på den svenska marknaden (Damm förlag gav 2008 ut Ses vi någonsin igen?). Under 2020 och 2021 har han nu tagit den svenska deckar- och spänningsscenen med storm. Den första boken Samtal från en ängel nominerades till Årets bok av Bonniers bokklubbar och i somras kammade Återträffen hem priset som bästa
översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin.

Nu har bokförlaget Nona precis släppt en fjärde titel, En ateljé i Paris, som ljudbok (kommer som inbunden i början av mars) och den har redan börjat klättra på topplistorna hos ljudbokstjänsterna.

Guillaume Musso är en superstjärna i Frankrike och har gett ut över 20 böcker sedan debuten 2001. I elva år i rad har han varit landets bäst säljande författare. Men Guillaume Musso växer även internationellt. Totalt har hans böcker snart sålts i 40 miljoner exemplar. Enligt förlaget gläds Guillaume Musso själv särskilt över framgångarna i Skandinavien, som han kallar ”deckarnas mecka”.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL