Tina Nordström byter förlag – ny bok hösten 2022 på The Book Affair

Tina Nordström kommer hösten 2022 med en ny kokbok - på förlaget The Book Affair. Foto: Pressbild.

The Book Affair lockar till sig ännu en tidigare Bonnier-författare – välkända tv-kocken Tina Nordström släpper hösten 2022 en ny kokbok på förlaget.

”I arbetet med sin nya efterlängtade kokbok som ges ut i höst växlar Tina Nordström över till ett mer entreprenörsdrivet samarbete med bokförlaget The Book Affair. Tillsammans med Benny Cederberg driver Tina sitt framgångsrika och produktiva företag från ”Spritan” i Helsingborg, fyllt till brädden med matinspiration. Nu tar hon steget än närmare bokproduktionen och lyfter in den i det egna företaget genom sitt arbete med förlaget”, skriver The Book Affair i ett pressmeddelande.

– Det här med att ge ut böcker är väldigt kul. Detta blir bok nummer 15 i ordningen och nu är det dags att inte bara skapa maten i boken, utan även jobba närmare fotograf, formgivare, redaktör och förläggare i bokens alla andra steg, teamet är minst lika viktigt som innehållet. Jag tror att det är ett naturligt steg när man släppt så många böcker – att vilja klippa navelsträngen och säga högt ”jag kan själv”, säger Tina Nordström i samma pressmeddelande.

Tina Nordström är en av de mest folkkära matprofilerna som inspirerar till god och lustfylld mat i både rutan och i sina sociala kanaler.

”Tinas devis är att det ska vara roligt att laga mat och det får gärna vara enkelt. Inte sällan sneglar hon ner i våra vagnar när hon går i mataffären för att se vad som handlas hem så att hon kan hjälpa oss med smarta tips och recept. Att skapa storsäljande kokböcker är en del av hennes vardag liksom hennes stora plattform på sociala medier som är en kompletterande och stark kanal för inspiration och peppning i matlagningen hemma i köken”, skriver förlaget.

Temat för boken blir ”Året runt med Tina – äta mat i säsong”.

– Vi ska göra en bok som gör det enkelt och kul att laga käk i säsong i enlighet med naturen, där varje månad får ett eget kapitel med tips om vad man ska fylla skafferiet med och vad som är bra att frysa in och bjuda på när grannen oväntat knackar på, säger Tina Nordström.

För The Book Affair innebär Tinas flytt att man får in ännu ett riktigt tungt namn på förlaget. En författare som skrivit flera storsäljande böcker.

– Det är en dröm att få in en sådan fantastisk person som Tina Nordström till förlaget. Hon är en superentreprenör och har en passion som är exceptionell. För mig är arbetet med Tina ett kärt återseende eftersom vi har gjort böcker ihop tidigare. Vi längtar efter att få fortsätta den här resan ihop med Tina, säger Alexandra Lidén, litterär chef och förläggare på The Book Affair.

99 % av materialet på Boktugg är gratis att läsa. Om du är en regelbunden läsare får du gärna stötta oss genom att
✔️ bli betalande prenumererant
✔️ bli sponsor
✔️ swisha ett bidrag
Om du gillar den här artikeln kan du ju tipsa en vän. Och du läser väl redan vårt gratis nyhetsbrev?

Tina har bland annat varit med i tv-program som Tina i fjällen, Hela Sverige bakar, och som jurymedlem i Sveriges yngsta mästerkock. Tina jobbar tillsammans med kollegan Benny Cederberg med allt från himmel och jord som vin, koppar, fat och filtar, ja, listan kan bli lång. Tina är också djupt engagerad i sina hjärtefrågor som ambassadör för Barncancerfonden och Operation Smile.

Tina Nordström har de senaste åren gett ut sina böcker på Bonnier Fakta, för två år sedan kom Gott käk utan krångel och 2017 boken Tinas kök : grunderna, genvägarna och mina bästa recept. Däremellan gjorde hon Hem- och konsumentkunskap med Tina och Josse på Bonnierförlagen Lära. Längre tillbaka har Tina gett ut böcker på både Damm förlag och Natur & Kultur (där Jättegott Tina : 55 recept från SVTs program Mat kom ut för tjugo år sedan).

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.