Bookbeat lanserar i två nya länder: Nederländerna och Belgien

Den nederlänska sajten för Bookbeat är lanserad.

Nederländerna och Belgien blir nionde och tionde kärnmarknaden för Bookbeat. En viktig del i lanseringen är ett avtal med marknadsledande lokala förlaget VBK Uitgevers.

– Vi är så glada att äntligen kunna lansera i Nederländerna och Belgien. Vi har börjat rekrytera ett dedikerat team med fokus på att driva BookBeats tillväxtresa på marknaderna. Redan nu påbörjas de första marknadsföringsaktiviteterna och vi kommer successivt öka takten när vi lär oss mer om vad som ger mest effekt, säger Josefin Nordin, Country Manager för BookBeat i Nederländerna och Belgien, i ett pressmeddelande.

De nederländska och belgiska användarna kommer att hitta både lokala och internationella titlar i katalogen, som för närvarande består av mer än 500 000 eböcker och ljudböcker. Förutom avtalet med marknadsledande VBK Utigevers som ger en stark initial katalog, pågår diskussioner med fler lokala förlag för att bredda utbudet av ljudböcker de närmaste månaderna.

Bookbeat finns på 28 europeiska marknader, men endast med en lokalt översatt sajt och app på det man kallar kärnmarknader. Flest användare har Bookbeat i Sverige, Finland och Tyskland.

– När vi går in på en ny marknad gör vi det alltid med ett långsiktigt mål att ta en av de ledande positionerna. Detsamma gäller för Nederländerna och Belgien, som är en del av våra stora ambitioner för BookBeats expansionsresa de kommande åren. Jag är säker på att det nederländska teamet, tillsammans med övriga 130 anställda i organisationen, kommer göra BookBeat till en stark aktör i regionen, säger Niclas Sandin, VD på BookBeat.

  • Belgien har 11,5 miljoner invånare och har tre officiella språk: nederländska, franska och tyska.
  • Nederländerna har 17,5 miljoner invånare och två officiella språk: nederländska och frisiska.

På den nederländska sajten framgår att Bookbeat erbjuder tre olika prenumerationsalternativ:

  • Basic (max 20 timmar/månad) för 8,99 euro (ca 94 kr)
  • Standard (max 100 timmar/mån) för 10,99 euro (ca 115 kr)
  • Premium (obegränsat) för 14,99 euro (ca 157 kr)

Detta kan jämföras med de svenska priserna som i dagsläget ligger på 99 kr, 149 kr respektive 199 kr.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL