Helena Persson debuterar med historisk kärleksroman

Helena Persson. Foto: Privat

Jag har skrivit i olika former mer eller mindre sedan jag lärde mig att skriva som barn. Det har varit dikter, kortare berättelser, och dagbok. Som vuxen kom skrivandet i gång mer, och då också längtan efter att skriva en längre text.

Någonstans runt 2012 påbörjades det arbete som kom att bli debutromanen Sofias val som kom i januari 2022. Att det blev en historisk roman förvånar mig inte, då historia alltid har varit ett stort intresse.

Till vardags arbetar jag som bibliotekarie, men tar också uppdrag som skrivpedagog genom Helenas skrivarverkstad®. Det kan handla om skrivarkurser eller viss lektörsläsning av text.

Jag bloggar också om mitt skrivande på Livet med orden.

Sofias val

Sofias val

Året är 1790 och greve Fabian Falkenhöök har allt utom en hustru. Hans farmors ständiga krav på att han ska stadga sig tär på honom, samtidigt är hon aldrig nöjd med någon av de kvinnor han presenterar för henne. Så när Fabian vinner en gård i en spelomgång öppnar sig också möjligheten att få en hustru på köpet. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL