Erik Bergin debuterar med bok om amerikansk politik

Journalisten och författaren Erik Bergin. Foto: Jonas Wagell

Det roligaste jag gjort under 25 år som journalist är att jobba som USA-korrespondent. Det var tidvis även det jobbigaste jag gjort, med vissa arbetsdagar över 20 timmar. Och numera är jag rätt säker på att det även är det viktigaste jag gjort som journalist.

Journalistik handlar om att berätta berättelser. Dock främst andra människors och i ganska korta texter. Det är därför både nervöst och kul att ge ut en hel bok – med min egen berättelse om människor jag mött under många resor från kust till kust i USA.

New York där jag bodde och jobbade känns som min andra hemstad, även om jag sedan dess flyttat åter till Stockholm. New York har i känslomässig mening ersatt Linköping, där jag föddes 1973 och bodde mina 20 första år. USA kommer alltid att kännas som mitt andra hemland.

Därför är det kul att debutera med en bok om just USA. Om amerikansk politik och amerikanska väljare, närmare bestämt. Jag hoppas och tror att den ger läsare en fördjupad bild av dynamiken som styr amerikaner inför ett presidentval.

Efter Trump : en reporters personliga berättelse på plats i USA

Efter Trump : en reporters personliga berättelse på plats i USA

Varför blev Donald Trump USA:s president? Vad är det för land han lämnat efter sig? Och varför har USA blivit så polariserat? Att Trump vann valet 2016, och mycket väl kunde ha vunnit igen 2020, blev möjligt beroende på faktorer som går många år tillbaka i tiden. Att Trump blev president har dessutom både förändrat Amerika och blottlagt landets djupa problem. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL