Journalisten och författaren Erik Bergin. Foto: Jonas Wagell

Erik Bergin debuterar med bok om amerikansk politik

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Det roligaste jag gjort under 25 år som journalist är att jobba som USA-korrespondent. Det var tidvis även det jobbigaste jag gjort, med vissa arbetsdagar över 20 timmar. Och numera är jag rätt säker på att det även är det viktigaste jag gjort som journalist.

Journalistik handlar om att berätta berättelser. Dock främst andra människors och i ganska korta texter. Det är därför både nervöst och kul att ge ut en hel bok – med min egen berättelse om människor jag mött under många resor från kust till kust i USA.

New York där jag bodde och jobbade känns som min andra hemstad, även om jag sedan dess flyttat åter till Stockholm. New York har i känslomässig mening ersatt Linköping, där jag föddes 1973 och bodde mina 20 första år. USA kommer alltid att kännas som mitt andra hemland.

Därför är det kul att debutera med en bok om just USA. Om amerikansk politik och amerikanska väljare, närmare bestämt. Jag hoppas och tror att den ger läsare en fördjupad bild av dynamiken som styr amerikaner inför ett presidentval.

Efter Trump – En reporters personliga berättelse på plats i USA

Efter Trump – En reporters personliga berättelse på plats i USA

Varför blev Donald Trump USA:s president? Vad är det för land han lämnat efter sig? Och varför har USA blivit så polariserat? Att Trump vann valet 2016, och mycket väl kunde ha vunnit igen 2020, blev möjligt beroende på faktorer som går många år tillbaka i tiden. Att Trump blev president har dessutom både förändrat Amerika och blottlagt landets djupa problem. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.