Denna artikel sponsras av författare/förlag

Charlotte Lundquist har de bästa tipsen för att resa själv

Charlotte Lundquist, resebloggare och författare till en handbok om att resa solo. Foto: Privat

Travel hacks för soloresenärer. Det är vad Charlotte Lundquist skriver om i sin handbok Så lyckas du med att våga resa solo. 

Charlotte Lundquist har tidigare jobbat som flygvärdinna och driver idag resebloggen readyfortakeoff.se. Intresset för resor har funnits med henne sedan barnsben.

– I grund och botten är det tack vare mina föräldrar som tagit med mig på resor under min uppväxt på loven, och det har gjort att jag blivit intresserad av världen och vad den har att erbjuda. Därför började jag jobba som flygvärdinna och fick tack vare det jobbet uppleva många platser och upplevelser som gjort att jag bara vill se ännu mer av världen. 

Vad är det med livet på resande fot som tilltalar dig?
– När man är på resande fot glömmer man lätt vad det är för dag, datum och tid. Man lever i nuet och tar in alla intryck man får vara med om och det är helt fantastiskt tycker jag. Jag får uppleva andra kulturer och se hur andra delar av världen har det ställt och för att inte tala om de underverk, aktiviteter, platser, upplevelser som finns och som gör att jag vill se mer och mer. 

Att ge sig iväg själv var något hon började med tidigt. Hon berättar att hon blev besviken på att vänner inte ville följa med på resor på grund av att de ville spara sina semesterdagar och sina pengar till andra saker, eller velade för länge så resan till slut gick förlorad. 

Charlotte ville inte vara beroende av andra för att göra något hon brinner för, därför bestämde hon sig för att resa själv och inte påverkas av andras beslut. 

Var du tveksam till att ge dig iväg själv?
– Nej, jag har aldrig varit tveksam, tvärtom väldigt målmedveten. Jag har vetat vad jag vill se och upptäcka och det har gjort att jag vågat resa själv. Fördelen är att du gör precis som du vill, när du vill och är inte beroende av någon annan och du behöver inte anpassa dig till någon annan heller. En nackdel är att inte dela dessa upplevelser med någon och du står för alla kostnader själv. 

Så lyckas du med att våga resa solo

Så lyckas du med att våga resa solo

  • Förlag: Lava Förlag
  • Format: Danskt band
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-09-07
  • ISBN: 9789189261846

På sin reseblogg har hon de senaste åren delat med sig av många tips på hotell, flygbolag, destinationer, saker att se och uppleva runt om i världen samt en del om sitt liv som flygvärdinna, och även tips om att våga resa själv. 

– Jag fick fler och fler frågor med tiden just om att resa själv och hur jag vågade göra det. Då föddes idén att inte bara skriva inlägg på min reseblogg utan även göra en bok som handlar om att resa själv och vägen till att våga göra det, en handbok helt enkelt. Jag vill hjälpa och inspirera andra som vill men inte vågar ta steget till att resa på egen hand. 

Nu har hon samlat massor med praktiska tips om att resa själv i boken Så lyckas du med att våga resa solo, allt ifrån packningstips till förslag på destinationer. 

– Det finns många saker att tänka på när man reser själv, men förberedelse inför och under din resa gör att du känner dig lugn. Sedan bör man vara uppmärksam på sin omgivning, inte gå i mörka gränder, ta en riktig taxi, bo på anständiga hotell, inte visa öppet för andra att du har pengar på dig, ha en backup med extra pengar i kontanter gömt på ett speciellt ställe och inte tillsammans med dina andra pengar ifall något oförutsett skulle hända. Detsamma gäller dina kredit- och bankkort, sprid ut dem på olika ställen i kläder, väskor, skor och så vidare.

De vanligaste frågorna Charlotte brukar få är vilka destinationer hon rekommenderar att resa själv till. 

– Då svarar jag att det beror helt på vad man tycker om och vad man vill uppleva i världen. Har du aldrig rest själv förut rekommenderar jag inte att åka till andra sidan jordklotet det första du gör, utan snarare till en plats eller en stad i din närhet. Det kan vara i ditt hemland eller ett grannland, bara för att känna på hur det är att vara själv men ändå inte så långt bort hemifrån, säger Charlotte och fortsätter:

– Därefter kan du ta steget att boka en charterresa som är arrangerad men som du åker själv på eller som nästa steg våga ta dig till en stad i Europa. Resan därpå blir sedan någonstans ute i världen, men ta det steg för steg. Är du redan hyfsat resvan och rest själv tidigare tycker jag att Rom, London, Bangkok, Sydney, Singapore och New York är bra städer att resa solo till, bara för att nämna några.

Om författaren 

Charlotte Lundquist är utbildad civilekonom men valde att arbeta som flygvärdinna innan hon sa upp sig för att resa heltid på egen hand. Idag driver Charlotte sin reseportal som företag i samma namn och efter att ha rest själv i över 10 års tid är hon en erfaren soloresenär som vill hjälpa flera att våga resa själva. Du hittar hennes reseblogg på www.readyfortakeoff.se 

Så lyckas du med att våga resa solo

Så lyckas du med att våga resa solo
Författare
Förlag Lava Förlag
GenreGeografi och resor
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor200
Vikt300 gr
Utgiven2021-09-07
ISBN 9789189261846
Har du också velat resa själv någon gång men aldrig vågat? Är du typen som gärna reser med någon annan och om dina vänner inte kan, vill, har råd, eller vill spara sin semester till senare så låter du bli att resa iväg, trots att du verkligen innerst inne vill resa. Känner du igen dig? Då är den här boken till för dig!   Här får du massor utav praktiska tips för dig som VILL men inte VÅGAR resa på egen hand, som är rädd för vad som kan hända eller vill veta hur du träffar nya människor på resande fot. Du får hjälp med hur du hittar de bästa priserna på flyg och hotell, samt vad du bör tänka på när du reser själv samt smarta travel hacks för dig som är soloresenär. Dessutom får du packningstips, hur du ska tänka för att packa som ett proffs samt mina smultronställen på hemestertips för att upptäcka Sverige. Du får även ta del utav de händelser och oförutsedda händelser jag varit med om runt om i världen och som kan uppstå på en resa samt tips på hur du hanterar olika situationer du kan tänkas hamna i som soloresenär.   Du får du en uppsjö med förslag på destinationer som är perfekta att resa till på egen hand, mina bästa tips för att kunna bli uppgraderad till Business klass samt vilka fördelar och nackdelar det finns med att resa själv. Missa inte det och massa andra nyttiga tips som kommer få dig att våga resa själv!   Charlotte Lundquist är utbildad civilekonom men valde att arbeta som flygvärdinna innan hon sa upp sig för att resa heltid på egen hand. Idag driver Charlotte sin reseportal som företag i samma namn och efter att ha rest själv i över 10 års tid är hon en erfaren soloresenär som vill hjälpa flera att våga resa själva, oavsett ålder och därav denna bok. Hon vill med boken visa att världen inte är så farlig som många tror. Du hittar hennes reseblogg på www.readyfortakeoff.se   Happy Travels!
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

tips@boktugg.se