Biblioteksböcker kan ibland bli försenade. Foto: iStock.

Biblioteksbok lämnades tillbaka i Östersund efter 29 år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

En astronomibok på danska var så spännande att låntagaren lämnade in den för sent till biblioteket i Östersund. 30 år för sent.

I veckan fick Östersunds bibliotek äntligen tillbaka boken som lånades ut 1992. Men några förseningsavgifter kommer inte krävas in, skriver Östersundsposten.

”Vi tar inte ut avgifter för att få in pengar utan för att få tillbaka böckerna”, säger bibliotekschef Maj Eriksson till Östersundsposten.

I vanliga fall kostar det 10 kronor per vecka om boken är sen men med ett maxbelopp på 100 kronor.

Enligt uppgift hittade låntagaren boken under en storstädning och lämnade då in den till biblioteket men dessvärre kommer boken tas ur systemet då himlakroppar har tillkommit och planeter degraderats sedan publiceringen 1975.

Boktuggs fotnot: Den här förseningen var dock inte lika lång som den vi skrev om där ett bibliotek i USA fick tillbaka en utlånad bok efter 111 år.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL