Bok. Genrebild: Gorm Kallestad/NTB/TT.

Delia Owens ”Där kräftorna sjunger” mest utlånade vuxenboken 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Boken Där kräftorna sjunger av Delia Owens lånades ut flest gånger på stadsbiblioteken i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå under 2021. Det visar en sammanställning som Sveriges Radios Kulturnytt har gjort.

Näst populärast var Familjen av Johanna Bäckström Lerneby. På tredje plats kom Överlevarna av Alex Schulman.

Amerikanska Delia Owens storsäljare var populärast även när ljudbokstjänsten Nextory i december presenterade sina mest lyssnade böcker under 2021.

Boktuggs fotnot: Det här gäller alltså vuxenböcker, inte barnböcker som oftast lånas ut betydligt mer. Det kunde man se på listan över de mest utlånade författarna 2020.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL