”Sweet Valley High”-böckerna blir tv-serie ännu en gång

Francine Pascal ligger bakom bokserien "Sweet Valley High". Arkivbild: Stefan Hallin.

Böckerna om ”Sweet Valley High” blir till tv-serie för andra gången.

Det är producenterna Josh Schwartz och Stephanie Savage, som bland annat gjorde ”Gossip girl”-böckerna till en populär tv-serie, som ligger bakom satsningen.

Den kommande ”Sweet Valley High”, baseras på böckerna av Francine Pascal, och utspelas i en stad där alla drömmer om att växa upp. Men när en av huvudpersonernas försvunna tvillingsyster plötsligt kommer tillbaka, skapas en livslång rivalitet.

Pascals bästsäljande böcker har gjorts om till tv-serie en gång tidigare, 1994.

Ashley Wigfield, som bland annat har skrivit och producerat ”Gossip girl”-rebooten, skriver även manus för nya ”Sweet Valley High”.

Bokserien lanserades 1983 och resulterade i 181 böcker de följande 20 åren. Många av dem har getts ut på svenska av B Wahlströms. Förra året släppte Storyside tio av dem som eböcker och ljudböcker, där första boken har titeln Rivaler i kärlek. Kanske blir det fler nu?

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.