Francine Pascal ligger bakom bokserien "Sweet Valley High". Arkivbild: Stefan Hallin.

”Sweet Valley High”-böckerna blir tv-serie ännu en gång

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Böckerna om ”Sweet Valley High” blir till tv-serie för andra gången.

Det är producenterna Josh Schwartz och Stephanie Savage, som bland annat gjorde ”Gossip girl”-böckerna till en populär tv-serie, som ligger bakom satsningen.

Den kommande ”Sweet Valley High”, baseras på böckerna av Francine Pascal, och utspelas i en stad där alla drömmer om att växa upp. Men när en av huvudpersonernas försvunna tvillingsyster plötsligt kommer tillbaka, skapas en livslång rivalitet.

Pascals bästsäljande böcker har gjorts om till tv-serie en gång tidigare, 1994.

Ashley Wigfield, som bland annat har skrivit och producerat ”Gossip girl”-rebooten, skriver även manus för nya ”Sweet Valley High”.

Bokserien lanserades 1983 och resulterade i 181 böcker de följande 20 åren. Många av dem har getts ut på svenska av B Wahlströms. Förra året släppte Storyside tio av dem som eböcker och ljudböcker, där första boken har titeln Rivaler i kärlek. Kanske blir det fler nu?

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL