De nominerade till Katapultpriset 2021: Axel Burenius (foto: Axel Burenius), Aya Kanbar (foto: Nirstedt/litteratur), Sofia Dahlén (foto: Arvida Byström), Nina Pascoal (foto: Emil Malmborg), Quynh Tran (foto: Pressbild).

Fem författare nominerade till Katapultpriset för bästa debut 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Skönlitterära sektionen i Sveriges Författarförbund har nominerat fem författare till Katapultpriset som går till 2021 års bästa skönlitterära debut.  

”Bland årets nominerade böcker hittar vi egensinniga uttryck och stilsäkra språkexperiment som rymmer allt från mellanförskap, nyckfulla mödrar och syskonrelationer till det outgrundliga tomrum som döden lämnar”, skriver juryn i ett pressmeddelande.

De nominerade är:

Men vi får vänta ett bra tag innan vi får veta vem vinnaren är. Katapultkvällen, då de nominerade läser ur sina böcker, äger rum i samband med Littfest i Umeå den 17–19 mars 2022. Då offentliggörs även vinnaren.

Om Katapultpriset

Katapultpriset är ett litterärt pris som instiftades av Sveriges Författarförbund 1991. Priset delas ut till en skönlitterär författare, prosaist eller lyriker, som debuterat under föregående år. Bland tidigare pristagare finns Alexander Skantze, Cilla Naumann, Ida Börjel och Stina Stoor.

Sponsorer av Katapultpriset är Aftonbladet, Ahlander Agency, Bonnierförlagen, Dagens Nyheter, Expressen, Nordin Agency, Norstedts förlag, Salomonsson Agency, Svenska Dagbladet och Västerbottenkuriren.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.